tiistai 27. helmikuuta 2018

Herkkusuklaata

Helmikuun 2018 DollsHouse & Miniature Scene -lehdessä oli suklaarasian ohje, joka näytti niin kivalta, että piti ottaa pian toteutukseen. Viime viikon kerhossamme oli aiheena massailu ja minä tein "suklaapaloja" ja vähän muutakin. Minun tuotokset vaalean laatan päällä pellillä menossa uuniin:
Nuo pitkulaiset pötköt ovat massapuristimen testausta, millaista jälkeä eri reikälevyillä syntyy. Saa nähdä, mihin käyttöön noista on vai onko mihinkään.

Mutta suklaarasiaan. Lehdessä oli siis ohje suklaarasiaan ja herkkuihin. Rasia osoittautui ainakin minun suklaanameihin turhan suurelta, kun yhdeksän herkkua tuli yhteen laatikkoon. Päätin tänään kokeilla ihan oman laatikkomallin tekoa ja sehän onnistui kohtalaisesti. Laatikon pohja on 20 x 20 mm, laidat 5 mm ja kansi tulee suoraan päälle eikä ole irtonainen kuten tuo vaaleanpunainen, joka on tehty lehdessä olleen kaavan mukaan.
Lehden ohjeessa oli sydämen mallinen reikä etukannessa ja reikä päällystettiin sellofaanilla sisäpuolelta. Tein samalla tavalla myös omatekemiin laatikoihin, tosin reiän muoto pelkkä ympyrä (sama stanssi, jolla leikkelin silkkipaperit suklaanamujen ympärille).

Suklaaherkkujen koristelu ei ollut niin helppoa, kuin miltä se näyttää, kun on niin pienestä piperryksestä kyse. En takuulla kelpaisi mihinkään konditoriaan töihin! Koristeita kuitenkin tuli jokaiseen herkkupalaan akryylimaalilla tai mikrohelmillä. Kaksipuoleinen teippi oli tarpeen pitämään herkkuja paikallaan koristeltaessa.
Nyt on muutama suklaarasia odottamassa sopivaa juhlaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti