lauantai 17. helmikuuta 2018

Alakerran kylppäri

Alakerran eteinen ja vessa/kylppäri ovat jääneet viimeiseksi rakennettavaksi, kun en ole oikein saanut päätettyä, miten sen teen. Oikeassa elämässä tässä on vain vessa ja eteinen, sauna ja kylpyhuone oikeasti ovat kellarikerroksessa, jota tähän taloon ei tehdä (ainakaan näillä näkymin). Portaikon vieressä on oikeastikin komero, sen ja seinän välissä on sitten ovi kellarikerroksen portaisiin. Nyt ratkaisin tilanteen niin, että portaikon sijaan nurkkaan tulikin suihkukomero. Suihkukomerossa ei ole etuseinää, sen korvaa suihkuverho (leikattu muovipussista, korvataan paremmalla kunhan löydän sopivaa materiaalia).
Suihku on kätevästi tehty korvakuulokkeesta piuhoineen, grillitikusta ja parista helmestä. Lisäksi liimaa ja kromimaalia, se on siinä. Suihkukomero on päällystetty sisäpuolelta epämääräisen mallisia laattoja muistuttavalla paperilla, lattialla on keltaista laattakuvioista kiiltäväpintaista paperia. Sama keltainen laattakuvio on myös koko kylppärin lattiana. Eteisen ja vessan seinät on tapettia.
Portaikon viereinen komero oli vähän hankalan mallinen, joten päätin sulkea sen ovella, joka on vain leikkiovi, ei saranoitu. Materiaali on jotain viilua, jolle en tehnyt muuta kuin leikkasin sopivan kokoiseksi ja liimasin listat valkoiseksi maalatusta ohuesta puulistasta.


Käsienpesualtaan tein pahvipakkauksesta, jonka päällystin kivikuvioisella kontaktimuovilla (kuten yläkerran vastaavan kalusteen). Minulla oli tarkoitus laittaa muovinen allas (lääkepakkauksesta) kaapin sisäpuolelle, mutta unohdin sen, kun ryhdyin päällystämään kaappia. Päätin sitten laittaa altaan osittain kaapin päälle, osittain se on upotettu kaapin sisään. Hana on hamahelmiä ja alumiinilankaa sekä kromimaalia.

Kylppärissä pitäisi tietenkin olla kunnon seinä ja ovi, mutta tämä saa nyt olla näin. Rekvisiitasta puuttuu vielä peili seinältä ja pientä sälää vessapaperista alkaen. Pyykinpesukonekin pitää ehkä jossain vaiheessa tehdä. Wc-pytty on omituisen mallinen, sen haluan korvata myös jollain muulla mallilla, kunhan sellainen tulee vastaan. Tai sitten, jos joskus yritän tehdä sellaisen itse...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti