sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Huonekaluja

Nukkekotiyhdistyksellä oli kotiseminaari 15.11., samana päivänä kun meillä oli kodinkonekurssi Joensuussa. No, ei se mitään, voihan sitä osallistua molempiin, kun on innokas :) Kun kotiuduin kodinkonekurssilta, ryhdyin askartelemaan lipastoja, joita oli Tuija Salmisen pajassa kaksi erilaista miltei samalla ohjeella. Niiden valmistuminen venyi seuraavaan päivään, mutta valmista tuli. Kivoja lipastoja käyttöön.
Viime viikon kerhossa oli aiheena pieni huonekalu tms. Minä innostuin tekemään Maria Malmströmin ohjeella maustehyllyn. Siitä tuli vähän epämääräisen näköinen, kun en malttanut hioa sivuseiniä riittävän tasaiseksi, joten päätin, että siitä tulee sitten vanha, kulunut maustehylly.

Jotta kuluneisuuden saisi hyvin esille, pohja maalataan ensin tummaksi ja värin kuivuttua vaalealla värillä päälle. Käytin akryylivärejä, jotka kuivuvat nopeasti.
En ole kyllä kovinkaan taitava tuossa vanhentamismaalaamisessa, mutta saa kelvata. Kunhan vielä keksin ne maustepurkit hyllylle, niin kyllä tuo välttää :)

Kerhossa tein myös pikaisesti hyllykön, ihan spaatteleista katkomalla pätkiä ja liimaamalla osat yhteen.
Kokeilin sitten maalaamista ohennetulla tummanruskealla akryylivärillä. Tuli aika kiva.
Eiköhän tämäkin hyllykkö jostain talosta löydä paikkansa.

2 kommenttia:

  1. Wau - ja taas tuli tilaus, nuo lipastot normikokoisena, kiitoooos:) !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun se olisikin niin helppoa 1:1 koossa :)

      Poista