sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kodin pikkutavaroita

Kotona tarvitaan monenlaisia kapistuksia jokapäiväisessä elämässä. Kahvinkeitin on yksi tarpeellinen - ainakin kahvinjuojille. Meillä oli tänään kodinkonekurssi, jossa Leea Lehelmän ohjeilla ja kiteillä tehtiin yhdessä kahvinkeitin. Jotkut ehtivät tehdä muutakin, minä sain tuon vain aikaan ja sekin jäi vähän vaiheeseen ja muutenkin olen pikkuisen tyytymätön omaan aikaansaannokseeni, joten se vielä kehittyy. Monenlaisia kittejä on odottamassa tekijäänsä, niistä sitten sitä mukaa kun hommat etenevät.

Tuo rikkalapio ja harja on tehty edellisellä kerhokerralla reilu kaksi viikkoa sitten. Minna oli tehnyt kivan esimerkin, josta oli helppo ottaa mallia ja tehdä oma versio. Viime viikon kerhossa sitten aiheena oli kellot. Sain aikaan pari seinäkelloa, herätyskello jäi vaiheeseen, jossa se on vieläkin. Pitää vähän sitäkin parannella, ennenkuin kehtaa esitellä. Vilma kuitenkin tarvitsee herätyskellon, se on selvä :)

Keittiön seinäkello on tehty viinipullon korkin palasesta, nuppineuloista ja naulan palasista, ne vain liimalla kiinni toisiinsa. Harja ja rikkalapio syntyivät pahvista, coctailtikusta ja puuterihuiskusta, josta sain harjaan harjakset. Kannattaa liimata pahvinpala ensin siihen harjakseen kiinni ja kun liima on kuivunut, sitten vasta leikata harja irti ja liittää varteen.


6 kommenttia:

 1. Samalla kitillä mullakin tuo kahvinkeitin, tuo " lasiosa" oli hankala ja vinksottaa mulla pahasti. Keittiösi näyttää tosi kivalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tuo "lasiosa" mennyt niin pieleen kuin tuo pannun maalaaminen, jonka tein kynsilakalla. Teen varmaan uuden pannun.

   Poista
 2. Värimaailma on kyllä niin Päiviä! Oot taas näperrelly kaikkea kivaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihan toimiva keitin näyttää olevan :) Rikkalpio ja harja setti erittäin moderni. Pitäisikö vaihtaa retrosta nykyaikaan? Jotenkin kolahtaa nämä paremmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvin toimii :D Onneksi samassa asunnossa voi olla monenikäistä tavaraa, niinhän sitä on oikeassa elämässäkin.

   Poista