sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Valoa yksiöön

Yllä olevassa kuvassa on vertailun vuoksi kahdella eri lamppusarjalla valaistu yksiön olohuone. Oikeanpuoleinen kuva on ensimmäinen versio, jonka totesin olevan huono. Valolähteenä on Vattenfallin myymä ledivalosarja, jonka hyvä ominaisuus on pitkä toiminta-aika ajastimella. Toivottavasti käytännössä on kuten lupaa, ihan tulevaa näyttelyä ajatellen.

Lähdin tosiaan liikkeelle Vattenfallin mustasta valosarjasta.
Paristokotelo ei sopinut eteisen vaatekaappiin kuten olin ajatellut, sisältöä piti vähän muokata uudelleen. Se oli helppoa, sillä kaapin sisällä on vain styrokspala, jota pienensin sen verran, että paristokotelo sopii pystyyn sinne kaappiin.

Tein kattoon aukon kaapin kohdalle, niin paristojen vaihtaminen on helpompaa, kun katto on kiinnitetty. Sain Ainolta vinkin, että vaihtaa eri lamppusarjan tuohon paristokoteloon, niin saa enemmän valoa. Tigerin valosarjassa oli valkoinen valo alkuperäiseen keltaiseen verrattuna.
Kylppäriin tein rolldeodorantin pallosta valaisimen yksinkertaisesti: poralla reikä palloon, lamppu katon läpi pallon sisään (itse asiassa kaksi lamppua) ja koko systeemi liimalla kattoon kiinni. Keittiöön tein valaisimen korurasiasta.
Kaikki nämä huonekuvat on otettu pimeässä askarteluhuoneessa, valona siis vain noiden huoneiden valaisimet.
Vielä pitää kiinnittää piuhat siististi katon ulkopuolelle. Muutamasta kohdasta piti jatkaa alkuperäisen valosarjan piuhoja, eivät muuten yltäneet seuraavaan huoneeseen. Käytin sarjan kaikki lamput hyväksi: olohuoneeseen 4, keittiöön, eteiseen ja kylppäriin 2 kuhunkin.

PS. Lisäys 14.12.: valojen laittaminen irtonaiseen kattoon on huomattavasti helpompaa kuin kiinteään kattoon. Valaisimen liimaus on paljon yksinkertaisempaa, kun katto saa olla pöydällä "lattiana", kun kiinnitetään valaisimia.

4 kommenttia:

 1. No niin... Kun oot nyt lähtenyt tuolle hifistelyn tielle, niin pisteeksi iin päälle voisit sitten värkätä vielä keittiöön työvalon! Siis sinne kaapiston alle, niinku oikeestikin. Kun kerran kaikki muukin näyttää niin oikialta :):):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kaappien alapinnassa sellaiset kohdevalot, jotka eivät näy, kun eivät ole päällä :) Ainakin näin voi kuvitella.

   Poista
 2. Hyvä Päivi! Ahkerana olet ollut ja hyvältä näyttää.
  -Mullakin on deodoranttipallo odottamassa. Tosin en ole vielä päättänyt käytänkö sitä. Kunhan nyt ensin pääsisin sähköhommien alkuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nuo dödöpallot on mulla olleet kovasti käytössä, joka huushollissa mihin olen valot tehnyt, on vähintään yksi. Todella käteviä. Sähköhommissa se ensimmäinen aloittaminen oli vaikeinta, sen jälkeen on sujunut ihan kivasti, kun uskalsi aloittaa. Tsemppiä vaan sullekin!

   Poista