maanantai 7. syyskuuta 2015

Sitä sun tätä

Viime viikolla meillä oli kerhossa aiheena keittiötyövälineet. Nyt sain hieman viimeisteltyä tekeleitäni, joten sain otettua ihan kuvan valmiista välineistä. Vispilä onnistui hyvin, sain kierteen oikein napakaksi, kyllä tuolla kelpaa vispata vaikka kermavaahtoa :)

Viikonlopun olin jälleen Keuruulla Nukkekotiyhdistyksen järjestämällä viikonloppuleirillä, jossa oli tarjolla monenlaista pajaa: lipastoa, vaatteiden tekoa, vanerin taivutusta, reinot, patja. Niinhän siinä kävi, että vaatteiden teko jäi, kun kaikkeen ei yksinkertaisesti ehtinyt. Tällainen oli saldo eilen illalla kotona:
Tuossa kuvassa ei näy lipaston kaikkia osia, niitä on tuolla laatikoiden sisällä ja vähän muuallakin. Tällainen oli Aulis Parviaisen tekemä mallilipasto:
Peili on tuossa irrallaan, kuuluu noiden pienien kaappien väliin. Mä päätin tehdä valkoisen lipaston, se sopii paremmin Alman makuuhuoneesen. Jalat tehdään puuhelmistä, itsesuojeluvaisto käski olla yrittämättä vuolla puukolla tikusta tuollaisia vänkkäröitä jalkoja kuten mallissa.
Maalaan osat ensin ja sitten vasta kiinnitän peilit paikoilleen jne. Vetimetkin on vielä harkinnassa, käytänkö rautalankaa kuten mallissa vai jotain krumeluurimpaa. Pitää vielä pähkäillä sekin, saisiko peilistä liikkuvan.

Erja Helanderin patjapaja oli hauska ja mä menin yli siitä mistä aita oli matalin eli valitsin sellaisen patjakankaan, josta sai näppärästi raidan sivuun ilman ylimääräisiä saumoja. Solmut eivät menneet ihan ohjeen mukaan, kun en malttanut odottaa ja tarkistaa, tein oman pään mukaan. Mutta onpahan kiva patja vaikka ullakolle vierasvaraksi.
Maria Malmströmin vanerin taivutus oli se, mitä eniten odotin. Minulla on ollut jo pitkään tarkoitus kokeilla taivuttaa vaneria, mutta en ole saanut aikaiseksi edes yrittää. Hyvillä ohjeilla ja neuvoilla ei edes sormet kärähtänyt kuumassa silitysraudassa, kun vanerinpalasta lämmitettiin taipumaan. Pari kivaa tuolia sain aikaan ja tänään niille jopa maalin. Näiden paikka tulee olemaan yksiön keittiössä.
Ja sitten ne reinot. Niitä ei voi vastustaa! Nämä reinot eivät kyllä sovi ainakaan mun nukkejen jalkaan, mutta niille onneksi Minna on tehnyt tossut.
Tässä vielä Alma ja Heikki uusien tossujensa kanssa, kiitos Minna!

3 kommenttia:

  1. Kateellisena himoitsen tuotoksiasi -hienoja ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä en ehtinyt niitä vaatteita tekemään, sulla taisi enin aika mennä siihen työhön?

      Poista