torstai 10. syyskuuta 2015

Lipasto

Siinä se nyt on, lipasto valmiina! Ei ole ihan samanlainen kuin alkuperäinen malli: väri on vaalea tumman petsin sijaan ja lipaston jalat on puuhelmet veistettyjen asemesta. Vetimet on valmiina ostettu. En itse asiassa tiedä, miten Aulis Parviainen olisi ohjeistanut kiinnittämään peilin, se jäi multa kuulematta (mallikappaleen peili oli irti), joten tein oman virityksen. Halusin, että peilin asentoa voi muuttaa, joten piti keksiä joku saranasysteemi takapuolelle.
Leikkasin tuikkukipon pellistä lärpäkkeet, jotka muotoilin suoran metallitikun ympärille. Liimasin lärpäkkeet tikkuineen peilin takapuolelle toinen osa peiliin, toinen pikkukaappiin kiinni. Näin pääsee iso peili liikkumaan eri kaltevuusasennoissa.

Laatikot vuorasin tietysti paperilla, kuten asiaan kuuluu. Alma pääsi testaamaan, peilaako peili hyvin.

Lipastoon tulee varmasti säilytykseen liinavaatteita ja kenties Alman omia juttuja.

12 kommenttia:

 1. No jopas on hieno lipasto! Tuon voisin kans ottaa sitten semmosena normikokoisena - kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Normikokoinen ei taida ihan onnistua, veikkaisin :)

   Poista
 2. Oooo, siitä tuli ihana! - ja valkoinen värikin on kaunis :D... Kiitos tuosta peilin kiinnitysmekanismi-ideasta, taidan vähän lainata sitä oman kasaamisessa... jos saan sen kasattua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!.Valkoinen on vähän murrettu, ei vitivalkoinen, mielestäni kiva sävy. Mielelläni jaan ideoita, jos jotain onnistun keksimään, ja niitä saa todellakin hyödyntää. Itse saan niin paljon kaikkien muiden blogeista.

   Poista
 3. Upea siitä tuli ja saranaidea on tosi hyvä! Onneksi en vielä ole saanut omaani valmiiksi, joten taitaa meillekin tulla sarana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saranaideaa saa kopioida ihan vapaasti :D

   Poista
 4. Todella kaunis lipasto. Ihan tulee nostalgiset muistot pintaan :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis lipasto, kuin suoraan mummolasta! Ihana tunnelma!

  VastaaPoista