perjantai 1. toukokuuta 2015

Valaistusta

Kaikkiin valaisimiin tulee valo senkin jälkeen, kun piuhoja on jatkettu ja liitoksia juotettu. Yes! Tein kattovalaisimien piuhoja varten kourut ohuesta vanerista, jonka maalasin liimausten jälkeen harmaaksi, kuten sisäkatotkin ovat. Piuhat vedän talon taakse ja sieltä ullakolle sokeripalaan ja paristokoteloon. Jorma Havian ohjeet ovat taas olleet kullan arvoisia. Minua vielä pikkuisen kaivelee se, että haluaisin liittää tuon koko systeemin verkkovirtaan, mutta tarvittavat tarvikkeet (ja ehkä älykin) puuttuu vielä.

Olin siis tehnyt valaisimia jo jonkin aikaa ja pöytä oli täynnä tavaraa, niin että oikein muuta siinä ei mahtunut tekemään.
Valaisimet on tehty pääasiassa erilaisista korkeista, mutta sekaan mahtuu pari deodoranttipurkin palloa ja yksi itsetehty "kristallikruunu".  Dödöpalloihin halusin vähän jotain enemmän ja hoksasin tehdä niihin tipluja valkoisella kohovärillä.

Tässä nyt olohuoneen valaisinsysteemi liimauksessa.

6 kommenttia:

 1. Heh, katoin ensin tuota alinta kuvaa, että jopas erikoisen takan oot muurannu… kannattaa näköjään kattoa vähän isommasta kuvasta noin pieniä askarruksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos takka tulee, se on sellainen manttelitakka. Katsotaan, miten käy.

   Poista
 2. Yksinkertaisten muotojen ystävänä mua viehättää nuo dödöpalloista tehdyt valaisimet ja tosi hyvä idea oli koristella niitä kohomaalilla. Vaikka tuohan kristallikruunu arvokkuutta kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa itsekin olen kovin tyytyväinen noihin maalipilkkuhin, antoivat kivan säväyksen noihin palloihin.

   Poista
 3. Oi joi valaistusta -se aloittaminen pelottaa... Hyvin näyttää sinulla onnistuneen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sultakin onnistuu Jorma Havian ohjeilla, ilman niitä en minäkään osaisi.

   Poista