lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tulppaanit ja peikonlehti

Torstaina kerhossa Minna opetti meille tulppaanin teon. Se on loppujen lopuksi hyvin näppärä ja nopea tapa, kun on oikeanlainen kuviolävistin, värillistä paperia, vihreää paperinarua ja paperia sekä liimaa. Niillä aineksilla ja parilla työkalulla saa näppärästi tulppaaneja aikaan.

Nämä tulppaanit tein kerhossa ja kolme keltaista lisäksi. Tulppaanit kuuluvat tähän vuodenaikaan ja minun piti tänään tehdä vielä lisää tulppaaneja. Lähdin vähän hifistelemään ja värjäsin punaisella puuvärillä kukan terälehden reunat punaisiksi. Sainkin tulppaaneihin kivaa sävyvaihtelua. Seuraavaksi pitää varmaankin kokeilla tussia ja vesivärivärjättyä paperia. No, jonain päivänä.

Tuopissa on siis ne kerhoaskartelut, muovipurkissa tämän päivän kukat. Ero on melkoinen.Kokeilin keskiviikkoiltana viherkasvin tekoa peikonlehden malliin. En ole ihan tyytyväinen lopputulokseen, mutta ehkä siitä peikonlehden tunnistaa. Materiaalina Biltemasta ostettu vihreä maalarinteippi, rautalanka ja sakset sekä tietysti ruukku, jossa multana kahvinporoja liimassa. Ruuku on muuten Italiantuliaisia.
10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, helppohan se on tehdä kun on hyvä ope :)

   Poista
 2. Tuo värikäs tulppaanikimppu on hieno - tulee ihan keväinen olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tulee keväinen olo tulppaanikimpusta!

   Poista
 3. Kyllä nuo reunavärjätyt on hiukan luonnollisemman oloisia, mutta kaikki ovat niin ihanan keväisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se reunavärjäys antaa elävyyttä kukkiin. Kevättä on ilmassa.

   Poista
 4. Kauniit kevättulppaanit! Mun mielestä olet hyvin onnistunut myös peikonlehden kanssa. Näyttää ihan meidän kirjaston peikonlehdiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä tuo väri on se, mikä eniten häiritsee. Saisi olla tummemman vihreä. Mutta on tuossa muodossakin vähän toivomisen varaa.

   Poista