sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Osasin!

Kuten tuli edellisessä postauksessa mainittua, en ole tehnyt talolle juurikaan mitään sen jälkeen kun olin sen kotiin tuonut. Alustaksi löytyi sopiva vanerinpala ja kaikki irtosälä oli korissa "siipirakennuksen" päällä. Eilen ryhdyin levittelemään osia lattialle ja selvittelemään, mikä kuuluu mihinkin.
Talopaketin mukana tuli yksi piirroskuva, jossa oli pienet kasausohjeet numeroineen. Oletan, että niistä on ollut joku kirjallinen selostuskin, mutta se ei ollut tavaroiden mukana. No, sillä mentiin mitä oli käsillä. Aikani palikoita tutkiessani sainkin melkein kaikille oikean paikan selville. Ullakon rappusten kaiteet on vielä vähän kysymysmerkki (nuo maalaamattomat osat), mutta se tehdään sitten joskus. Pääasia on, että sain ulkokuoren jotakuinkin kuosiin.

Kun sain selvitettyä, mikä pala kuuluu mihinkin, sitten alkoi liimaaminen.

Kuisti ja parveke piti kasata ensin valmiiksi, sitten sen vasta saattoi kiinnittää ruuveilla etuseinään. Onneksi katsoin etukäteen tavaroiden mukana olevia ruuveja ja kävin ostamassa kaupasta lisää, sillä mukana olevat ruuvit eivät olleet riittävät parvekkeen kiinnittämiseen vaan jäivät liian lyhyeksi eivätkä tarttuneet kiinni saakka. Liekö sitten jotku ruuvit ruuvattu vääriin paikkoihin... No, sain siis uusilla ruuveilla parvekkeen ja kuistin kiinni. Etuseinät eivät ole vielä kiinni talossa, vaan nojaavat irrallaan taloon.
Minulla ei ole vielä kovinkaan selkeää ajatusta, mitä tuohon lisäsiipeen tulee, mutta tapetoin sen etuseinän sisäpuolelta aika hauskalla tapetilla, Tapetoin siksi, että saan tehdä loputkin ikkunat valmiiksi. Pleksit on painettu sisäpuolelta paikalleen ja kiinnitetty listoilla reunoilta kiinni ikkunaan. Kuvasta puuttuu vielä ikkunan reunalistat, samoin oven ympäriltä.

2 kommenttia:

  1. Jestas - sehän on oikea kartano! Ehkä en ihan noin isoa taloa haluaiskaan, kun ois liikaa siivottavaa… mutta upea nukkekoti tuosta kyllä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kiehtoo varsinkin nuo parvekkeet ja kuistin kaiteet ja terassi - niihin saa paljon kukkia ja muuta ulkorekvisiittaa :) Mutta toki sisäänkin mahtuu monenlaista.

      Poista