sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kristallikruunu vol. 2

Olen viime päivinä askarrellut tapettien ja lattioiden kanssa. Tapetit alkavat olla yhtä seinää lukuunottamatta kunnossa, mutta lattiaprojekti meni ihan poskelleen. Pitää miettiä uusia vaihtoehtoja. Niitä ei viitsi edes kuvata tänne. Sen sijaan toinen mietinnän alla oleva asia on valot taloon ja sehän tarkoittaa sitä, että myös valaisimia pitää olla. Eilen puuhastelin erilaisten pikkuesineiden kanssa (korkkeja ym.), joista voi tehdä valaisimia ja esivalmistelin niitä jo poraamalla reiän lediä varten ja vähän joitain koristelinkin. Tänään sain sitten inspiraation kaivella helmivarastoja ja ryhdyin pujottelemaan helmiä rautalankaan.
Nyt minulla ei ollut mitään ohjetta, minkä mukaan olisin tehnyt "kristallikruunun", vaan menin sen mukaan, mitä laatikosta löytyi. Pujottelin ensin rautalankaan kahden kokoisia pisaran mallisia helmiä vuorotellen ja kaikkiin väleihin vielä pienet siemenhelmet. Tästä tuli alempi eli suurempi ympyrä. Ylempään eli pienempään ympyrään pujottelin vain pienempiä pisaroita (isot menivät kaikki tuohon alaosaan) ja niiden väliin siemenhelmen.
Sitten ympyröitä yhdistävät ketjut. 10 siemenhelmeä, hopeanvärinen pitkulainen helmi, 6 siemenhelmeä, hopeanvärinen pitkulainen helmi ja 3 siemenhelmeä. Näitä ketjuja 10 kpl ja niillä sitten yhdistin ympyrät. Vasta kun olin yhdistämässä näitä ympyröitä, tulin ajatelleeksi, että ehkä lampusta tulee liian korkea! No, jos ei käy nykyiseen taloon, niin kyllä se jonnekin muualle käy.

Sähköt vedin paristokotelosta ja huomasin, että ensimmäinen viritys ei ollut ihan onnistunut. Valo jäi liian ylös kruunuun. Irrotin ledin kruunun sisältä ja vähän pienensin sen "kaulusta", millä se oli koristevalosarjaan suunniteltu kiinnittymään ja muotoilin pikkuisen kruunun yläosaa uusiksi. Uusi viritys eli tuolla alussa oleva kuva näyttää paljon paremmalta.

4 kommenttia:

 1. Kyllähän kartanossa täytyy kristallikruunu olla - ja komia onkin! Mulla vain taas sormet puutu kokonaan, kun mietin, miten oot tuon teheny...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautalankaan vaan pujotellaan helmiä ja liitetään lopulta rautalangat yhteen - ei siinä muuta tarvita :)

   Poista
 2. Hieno! :) Itse olen puuhastellut seinien kimpussa :P Valot vain mielessä välillä käyneet, kai niitäkin täytyisi ryhtyä väsäämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä pähkäilen noita valaisimia ja tarviin varmaan sulta vähän asennusapua tuohon sähköviritykseen.

   Poista