sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kinkku ja kakkua

Olen tilannut monenlaisia jouluherkkuja facebookin nukkekotiryhmistä, kun toiset osaavat tehdä niin hienoja juttuja, että itse ei uskalla edes yrittää. Mutta Maria Malmströmin Väinölän vuosi -kirjan ohjeen perusteella halusin itse yrittää tehdä kinkun. Sama ohje muuten löytyy myös lehdestä Kotiliesi Jouluelämää 4/2014. Pari vaihekuvaa mukaan:
Minun kinkusta tuli jotenkin pitkä, joten leikkasin pätkän alusta pois. Ne siivuthan voi käyttää vaikka leivän päällisiksi jossakin jutussa :)

Sain myös päähänpinttymän kokeilla hedelmäkakun tekoa. Siis sellaisen kuivakakun, johon tulee erilaisia hedelmäpalasia, pähkinää, rusinoita tms. Olen monena jouluna tehnyt sellaisen oikeassa elmässä takavuosina, viime aikoina en ole viitsinyt. Minulla oli valmiina erivärisiä paistettuja fimopalasia (jäänyt muista projekteista), joten niistä silppusin "hedelmiä" kakkuun. Taikina valkoisesta, ruskeasta ja keltaisesta fimosta sekoittaen ja sitten tuo hedelmäsilppu sekaan. Sain joku viikko sitten silikonivuokia, joissa kakku oli hyvä tehdä. Painelin kakkutarpeet vuokaan tiukasti ja pullautin kakun pois vuoasta, että sain leikattua siitä muutaman palasen ennen paistamista. Palasiin piti tehdä vähän röpelöä, että näyttäisi enemmän murutaikinakakulta. Joku vanha hammasharja oli käyttökelpoinen siinä hommassa :)
Toinen juttu, mitä halusin kokeilla, on tehdä nestemäisestä fimosta kakku. Sekoitin nesteeseen ruskeaa pastelliväriä ja siitä tuli aika kivan näköinen suklaakakku.

Hedelmäkakkujen lopputulos ei tietenkään ole niin aidon näköinen kuin olisin halunnut, mutta kyllä ne kakkupalasta käy varsinkin, kun lopuksi maalasin paistopinnan.

PS. Meinasi unohtua tämän päivän joulukalenteripaketin sisältö! Katjan paketista tuli hienoja juttuja: kaksi albumia, joihin voisi laittaa vaikka paketista hienot kiiltokuvat sekä pieni kori ja sakset. Kiitos Katja!


6 kommenttia:

  1. Hyvinhän olet onnistunut! Samat tekemiset oottaa minullakin, aina nuo huonekalut vie voiton. Nestemäinen fimokin on oottanut jo ainakin puoli vuotta, ehkä ensi vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ainakin tuotokset edes muistuttavat sitä mitä niiden pitäisi olla :) Mulla on myös tuo nestemäinen fimo odottanut pitkään, mutta nyt taidan pikkuhiljaa ymmärtää, miten sitä voi käyttää.

      Poista
  2. Onpas kinkku hyvin paistettu ja suklaakakkukin näyttää ihan aidolta :) - muistitko tehdä gluteenittoman version? :):):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia :D Kinkussakaan ei ole korppujauhokuorrutusta.

      Poista
  3. Tosi hienoja tuli kakuista. Toi kinkku naurattaa mua ihan kamalasti ja saa hyvälle tuulelle. Se on niin aidon näköinen ja makoisa, että vallan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Voi kun näkisit ne kaikki herkut, mitä toiset saa aikaan...

      Poista