lauantai 2. elokuuta 2014

Ullakko? - kattoremonttia pukkaa

Meillä on alkamassa oikean talon peltikattoremontti, joten nukkekodin kattoremontti alkaa myös. Ensin mainittua ei tarvitse tehdä itse, kun on tilattu valmiiksi paikalleen asennettuna, mutta tämä jälkimmäinen pitääkin sitten pähkäillä ihan itse. Mies oli kyllä apuna irrottamassa vanhaa, huonokuntoista kattolevyä irti. Kun toisen puolen levy oli irti, iski heti ajatus: pitääkö tähän tehdä ullakko? Miten toteutan, jos teen? Sellainen tavaransäilytyspaikka? Vaiko sisustettu tila?
Jos teen ullakon, mistä sinne käynti? Portaita ei kyllä enää mahdu sisään, joten sen saa unohtaa. Olisko sellainen kattoluukkumalli? Vai irrotettava tai saranoitu ulkokatto, jotta pystyy leikkimään? Liian paljon vaihtoehtoja, auttakaa! Varmaa on vain se, että uuden kattolevyn päälle teen "konesaumatun peltikaton".
Tuo "kattotuoli" pitää liimata, on vähän kärsinyt.

6 kommenttia:

 1. Aika hienon ullakkotilanhan tuonne saisi :) Olisko se katonharjalla oleva sarana vaikea toteuttaa? Niin sais katon aukaistua sillälailla, ettei tarvi pelätä sen pamahtavan kesken leikin kiinni? Se kattoluukku tai vaikka paloportaat/tikkaat ulos varmaan riittäis, voihan siellä ullakolla elellä vaikka kissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä saranaa mekin mietimme. Mutta tuo kissa on loistava ajatus, sähän voisit kokeilla sitä huovuttaa - sulla kun on enemmän kokemusta siitä kuin mulla :)

   Poista
 2. Hei,
  eksyin blogiisi, kun etsin ideoita nukkekodin pesukonetta varten.

  Ihan selvästi tuonne pitää tehdä ullakko. Ullakkohuone voisi olla kiva, mutta ehkä tuohon laittaisin säilytysullakon. Kattoluukkua ajattelin minäkin, mutta ulkotikkaat voisivat olla hauskemmat. Ja sarana kattopuoliskojen väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kyllä se säilytysullakko pitää tehdä. Sinne sitten pääsee tikkaita pitkin jostain kolosta :) Kunhan sää vähän huononee, että askarteluhuoneessa voi tehdä jotain iltasinkin, niin homma jatkuu.

   Poista
 3. Hauska idea tehdä säilytysullakko. Sen saa ihan luvan kanssa tehdä täyteen rojua ja roipetta :) Vai miltä kuulostaisi vanhat puutarhakalusteet, autonrenkaat, lelulaatikot, sarjakuvakokoelmat... Mutta oikeesti sinne saa kätsysti säilytykseen tavarat kun Lilli haluaa vaihtaa sisustusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikki roina käy ullakolle, se on sen hyvä puoli. Saa nähdä, mitä se vielä pitääkään sisällään.

   Poista