tiistai 26. elokuuta 2014

Pientä askartelua

Jotain pientä piti saada näperrellä tänään ja silmiini sattui ostamani kankaalla päällystetty rautalanka. Sitä varten oli ohje Maria Malmströmin kirjassa Nukkekoti Väinölän vuosi ja siis piti ryhtyä siivousvälinettä vääntämään rautalangasta. Muutaman kerran piti purkaa punokset "ei ku" -tyyliin, mutta kun ensimmäisen sain tehtyä, piti vääntää vielä toinen varmuuden vuoksi. Lanka taitaa riittää just kolmanteenkin. Lähikuvat vaan ikävästi paljastaa kaikki virheet ja muhkurat, mitä ei niin huomaa livenä. Mutta eiköhän näillä nukkekodin mattoja tampata.

Isompi projekti odottaa mustaa spraymaalia, jolla ajattelin maalata talon peltikaton. Sen, jonka eilen illalla sain "pellitettyä" Erja Helanderin ohjeen mukaan. Peltikatto on siis tehty folioteipistä ja peltisaumoina on kalastajalankaa. Eihän tämäkään mennyt ilman mokia, jotkut saumat eivät todellakaan ole suoria, mutta kyllä se välttää. Odotan vain mielenkiinnolla, miten maalaamisen käy ja miltä pinta näyttää sen jälkeen.
Kattopalaset on tehty vanerista (vanha sängyn pohja!) ja ne ovat saranalla kiinni toisissaan. Pohjamaalasin katon, mutta vanerin syyt näkyvät osittain myös "pellin" alta, joten toivottavasti lopputulos ei näytä kovin epätasaiselta.

8 kommenttia:

 1. Voi että tulee katosta hieno! Eikä niissä mattopiiskoissa mitään kuhmuroita ole, ihan on täydelliset! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania näperryksiä olet tehnyt.
  Itse olen haaveillut tuosta mattopiiskasta, ehkä joku päivä :)
  Katosta tulee hieno ja ullakosta myös, antaa kivasti lisätilaa ja tarvetta näpertää lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, lisää näperreltävää. Tosin taas on muistettava, että tämä tulee lopulta lapsen leikkeihin, joten kovin pientä "pysyvää" tavaraa pitää välttää.

   Poista
 3. Hyvähyvä! Katto näyttää aidolta ja mattopiiska on niin hyvä, että näin kyllä sellaiset mielessäni jo korviksina :) Tietenkin hopeanväriseksi spreijattuna…!

  VastaaPoista
 4. Mattopiiska on ihan huippu. Ihan kuin "oikea". Ja katosta tulee hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ohje oli niin kiinnostava että oli suorastaan pakko kokeilla.

   Poista