sunnuntai 17. elokuuta 2014

Ja taas lähti lapasesta....

Näin siinä käy, kun rupeaa kattoremonttiin. Päätyy tekemään ullakon ja aikansa ihmeteltyään tajuaa, että eihän siellä kukaan pimeässä pelkästään ole, vaan ikkunoista pitää saada valoa (sähköjä sinne ei vedetä). Siispä pari reikää seinään ikkunoita varten. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna on Nukkekotiyhdistyksen järjestämä viikonloppukurssi, jossa varmaankin teen ikkunat noihin reikiin. Toivottavasti myös paljon muutakin kivaa, ainakin ohjelma on mielenkiintoinen.

Sähköistä puheenollen. Sain laitettua Lillin keittiöön työvalon. Taisi olla joku karkkiputki, josta leikkasin sopivan pätkän ja laitoin sinne yhden ledilampun sisään. Massasta muotoihin reunuksen ja kiinnitin koko systeemin kaksipuoleisella teipillä keittiökaapin alle. Paljaalla silmällä näyttää ihan hyvältä, mutta tuo lähikuva paljastaa, kuinka vinossa teippi on :)
Peitin takaseinän piuhat, kun sain tuon viimeisenkin valon vedettyä. Mietin aikani, minkälaisen kiinnityksen laitan takalevyihin, kunnes päädyin ihan yksinkertaiseen kaksipuoleiseen teippiratkaisuun. Tarvittaessa on helppo irrottaa levyt, mutta normaalisti niitä ei pitäisi joutua ottamaan irti. Paristot voi vaihtaa paristokoteloihin niiden omien koteloiden kautta. Tuo takan valosysteemin kotelo kaipaa vielä vähän fiksausta.
Talon sisustus on tällä hetkellä koreissa ja laatikossa ja ikkunat sekä ovikin irrotettu ulkomaalausta varten. Seuraavana sitten pensseli heilumaan ja harmaata maalia ulkoseiniin. Katto pinnoitetaan sen jälkeen ja laitetaan paikoilleen. Saa nähdä miten sekin oikein onnistuu.


4 kommenttia:

 1. Vähän kait näyttää hienolta - ullakkoikkunat ja kaikki! Ja tuo on oikeesti hyvä juttu, että talon voi laittaa "kiinni"… vaikka uteliaan pikkuveljen varalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Olisipa aikoinaan ollut myös etuovet, niin olisi saanut kiinni pikkusiskolta :D

   Poista
 2. Valaistuskuvat nukkekodista ovat aina ihan taianomaisia... ihanaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän autiolta tuo keittiö näyttää ilman kunnon kalustusta, mutta on sentään valot :)

   Poista