lauantai 28. kesäkuuta 2014

Terassi valmistui

Nyt on terassi päässyt olohuoneeseen sisustusvaloksi :) Koska sain niin hyviä vinkkejä, mitä terassi kaipaa, otin neuvosta opikseni ja tein grillihiilipussin, sytytysnestepullon ja sytkärin. Grillihiilipussi on pakkauspaperista askarreltu, päälle liimattu mainoksesta leikattu etiketti. Sytytysnestepullo piti muovailla fimosta, samoin kuin sytkäri, johon laitoin pätkän alumiinilankaa sytytinosaksi.
Koska grilli ei näytä miltään tyhjänä, piti siihen askarrella fimosta makkaroita, kesäkurpitsapaloja ja tomaatteja. Kun olin paistanut muovailut, vähän lisäväriä tuotosten pintaan ja se on siinä.
Kesäkurpitsasta tein kaksi erilaista versiota, kun en tiennyt miten homma onnistuu parhaiten. Toisen vaalean pötkön käärin vihreään, ohueen kuoreen, toisen jätin maalattavaksi paiston jälkeen. Tuo kääritty onnistui sen verran hyvin, että maalattua en ole edes leikellyt palasiksi.
Grillipihdit väsäsin samaisesta alumiinilangasta, litistin vain päitä tasaiseksi. Saa kelvata. Mosaiikkitarjottimelle löytyi hyvä käyttötarkoitus: pikku tuolin päällä pöytänä grillin vieressä. Huomaa sytytin tarjottimella :)
Tuonne takaseinälle (joka kaiketi pitäisi olla pohjana, kun siellä on valo, mutta tähän sopii mielestäni paremmin näin päin) voisi vielä ehkä jonkun köynnöksen laittaa - tai jotain muuta?


10 kommenttia:

 1. Hienot grillivälineet ja -ruoat. Tulee ihan nälkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei sitä pelkkää makkaraa saa syödä, vaikka kuinka mieli tekisi :D

   Poista
 2. Ai niin, minäkin ostin tuon Ikea laatikon ja juurikin näin päin omaanikin ajattelin käyttää. Kiva grillailla iltasella tunnelmavalaistuksessa.

  VastaaPoista
 3. Makee terassi ja mikä tunnelma. Hienoja makkaroita ja sytkäreitä ja hiilipusseja ja vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tietysti grillissä voisi olla monipuolisempaa ruokaakin, mutta mä en osaa niitä tehdä fimosta, joten täytyi tyytyä noihin helppoihin. Tuo takaseinä vielä vähän askarruttaa, jotain siihen pitää lisätä.

   Poista
 4. Hienoja juttuja taas sinulla :)
  Entäs jos tämä olisikin parveke... Feikki ovi ja ikkuna yms. Tai sitten joku tiiliseinä, mitä pitkin kiipeilisi vaikka villiviini yms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Hyvä idea. Itsekin olen pyöritellyt ajatusta maisemakuvasta, köynnöksestä tai jostain muusta, mutta tuo tiiliseinä rupesi ajatuksena kiehtomaan kovasti. Saapa nähdä.... :)

   Poista
 5. Yritänpä vielä… olisin ehdottanut itse samaa eli ikkunaa tms. Onhan siellä terassinkin takana talo! Eli nyt, jos oisin facebookissa niin antaisin edelliselle kommentille peukun :) - ja tietty hienosti toteutetulle grillipaikalle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onnistuihan se :) Olisiko nyt korkea aika liittyä facebookiin...? Annetaanpa ajatuksen muhia jonkun aikaa, kyllä se siitä kirkastuu, mitä se seinä kaipaa. Eihän mikään ole maisemassa vaan yksinään, aina sieltä jotain löytyy muutakin.

   Poista