keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Monenlaista kivaa

Tänään sain pari kivaa kirjettä. Toisessa oli nukkekotikirppikseltä tilaamani pari ruokajuttua: lettupannu ja letut sekä kalalautanen. Toisessa kirjeessä oli Villa Hensvik-blogin tasalukumetsästyksestä voittamani pieni palkinto: ihanat pannumyssy ja patalappu sekä tötterö vaahtokarkkeja. Suuret kiitokset näistä ihanuuksista!


Pannumyssy sopii erinomaisesti Lillin keittiön pöytäliinan ja verhojen väreihin :) Patalappua tarvitaan lettupannun nosteluun. Letut on Mirjan tekemiä, suorastaan syötävän hyvän näköisiä, samoin kuin kalalautanenkin. Toiset vaan ovat niin älyttömän hyviä näissä ruoka-askarteluissa! Mutta niinhän se on 1:1 elämässäkin, toiset osaavat ruuanlaiton paremmin kuin toiset :)Mutta ettei menisi ihan toisten tekemisten ihasteluksi, saanen kehua hieman omiakin askartelujani. Sain eilen valmiiksi virkatun jakun Lillille!


Alkuperäinen ohje oli Strömsössä esitelty ja sitten joku oli tehnyt siitä miniversion ja toinen suomensi ohjetta Nukkekotiharrastajien facebookissa. Kiitos kaikille teille hyvästä vinkistä ja ohjeesta suomeksi. Työ vaikutti sen verran yksinkertaiselta ja helpolta toteuttaa, että oli pakko kaivella tarvikkeet esille ja ryhtyä toimeen. Välillä piti vähän purkaakin, mutta loppujen lopuksi aika näppärästi tämä valmistui. Muuten tuo on toteutettu ihan vain kahdesta kuusikulmaisesta palasesta, mutta takasauman ja hihakappaleiden ompelemisen jälkeen virkkasin vielä kaulukseen pari kierrosta kiinteitä silmukoita. Se oli sitten siinä. Vielä haluttaisi kokeilla vähän ohuemmasta langasta.... pitää mennä lankakauppaan.


Grilliäkin olen vähän tuunannut. Pitäisi saada vielä muutama makkara ja muuta grillattavaa aikaiseksi.


8 kommenttia:

 1. …joo ja grillin vierelle tietysti grillihiilisäkki ja sytytysnestepullo… :) Mullakin alkaa jo ajatus juosta näitten pienten askartelujen malliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, älyttömän hyvä idea! Tämä täytyy toteuttaa.... mitenköhän...no, kyllä mä jotain keksin.

   Poista
 2. Kieltämättä hyvä idea tuo edellinen kommentti. Entäs tulitikut :) Niitä kai pitäisi katsella suurennuslasilla. Ihan mielettömän hienoja ruokia ja Lillin jakku on oikein tyylikäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jospa meillä olis sytkäri, niin ei tarttis pieniä tikkuja värkätä :) Tai miksei tulitikkulaatikon voisi kokeillakin. Nuo ruuat on sellaisia, että itse en edes yritä moisia, en osaa kuitenkaan. Hyvä, kun toiset osaa ja saa niitä ostaa omaksi iloksi.

   Poista
 3. Meillä muuten Mieskin ihastelee näitä sinun värkkäyksiäsi. Häneen teki ison vaikutuksen pienen pieni pallogrilli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on mukava kuulla, että Mieskin ihastelee. Meillä mies taivastelee välillä, pitää vaimoaan kaiketi ihan höpelönä.

   Poista
 4. Ihania juttuja taas :)
  Mikä nukke tämä Lilli muuten on? Itse etsin kauppalaan nukkeja, jotka ovat n 1:12 kokoa, mutta tälläisiä barbin oloisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lillin löytymisestä täältä: http://nellannukkekoti.blogspot.fi/search/label/Lilli eli se oli Rock Motion-nimisessä avaamattomassa pakkauksessa kirpparilla Joensuussa. Sopivan kokoinen.

   Poista