lauantai 11. tammikuuta 2014

Nyt on valot

Taas yksi tavoite saavutettu: nukkekodissa on valot! Ihan itse värkätty entisistä ja pikkuisen ostetuistakin materiaaleista. Valaistuksen runkona on joskus syksyllä ostettu ledivalosarja, joka toimii paristoilla (3 AA-paristoa). Valosarjan koristepallot olivat metallia, joista vihreän kelpuutin keittiön valaisimeksi. Ehkä vähän pimentää liikaa, mutta vaihdan joskus jos alkaa häiritsemään. Olohuoneessa on itse kesällä tekemäni kristallikruunu, kylppärissä rollideodorantin pallo saa toimittaa kuvun virkaa. Makuuhuoneessa on Partyliten tuikkivat-kippo uudessa käyttötarkoituksessa. Sen päällystin syksyllä Tiimarista ostamallani itseliimautuvalla nauhalla ja reunanauha vielä kaveriksi, sitten reikä keskelle ja niin tuli makkariin sopiva valaisin.
Valojen tekemiseen ryhtyminen oli jotekin kamalan korkean kynnyksen takana, vaikka Jorma Havian ohjeet olin lukenut moneen kertaan. Mutta kun sitten uskalsin ryhtyä hommaan, se oli kovasti kivaa ja teen varmasti lisääkin. Itse asiassa nytkin jäi puuttumaan keittiöstä työvalo tiskipöydän yläpuolelta, sekin pitää joskus tehdä. Kunhan löydän sopivan valaisinaihion, ledejä on vielä jäljellä ja piuhaa parin tietokoneen purkamisen jälkeen vähintääkin riittävästi.

Takkakin toimii nyt napista painamalla. Jatkoin tavalliseen vilkkuvaan ledituikkuun piuhoja ja vein kytkimen ulkopuolelle takaseinään kiinni, joten siellä nyt ovat vierekkäin kaikkien valojen katkaisunappula ja takan kytkin. Valot ovat kahden piuhan päässä, olohuoneen kristallikruunu omassa piuhassa ja muut toisessa piuhassa peräkkäin ja nämä sitten menevät sokeripalaan, joka on valosarjan paristokoteloon kytkettynä.
Kunhan ensi kesänä maalaan talon ulkoa, laitan takaseinään jonkun levyn peittämään tämän piuhaviritelmän, joka on nyt teipattu maalarinteipillä ja kaksipuolisella teipillä kiinni ulkoseinään. Ylempi kotelo vasemmassa reunassa on valojen paristokotelo, alempi takan kytkin (nappiparisto).
 


12 kommenttia:

 1. Siis wau… mykistyin hämmästyksestä… Mun siskoni on myös sähkömies!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea se tämä omakotitalon remontoiminen teettää :)

   Poista
 2. Nyt vissiin välähti täälläkin eli miten kommenttini saapuvat sulle asti; pitää kirjautua tai sitten ei vieläkään onnistu. Kirjoitellut olen tänne, mut missään ei näy :)

  Kyllä hää on taitava joka sektorilla, nostan hattua täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kiittää :) Oletko muistanut klikata Julkaise, kun olet lisännyt kommentin? Sitten pitää ilmoittaa, millä profiililla julkaiseminen tehdään. Näkyykö sulla itsellä ne lähettämäsi kommentit?

   Poista
 3. Juu klikkasin julkaise, mutta tuota "ilmoita" - kohtaa en huomannut. Sit kun sais vielä profiilikuvan liitettyä, niin ois ehkä valmis tämäkin opettelu :) Met oltu taas "täällä" kohta kolme viikkoa, ens viikolla " siellä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, missä se kuva voidaan lisätä, mutta jossain se onnistuu :) "Siellä" on varmaan paljon lämpimämpää kuin täällä nyt.

   Poista
 4. Wow! Hienolle näyttää!!!! Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! Olen itsekin ylpeä aikaansaannoksestani.

   Poista
 5. Kyllä valot tuovat niin paljon ilmettä taloon! Ihania lamppuja..! Sama johtojen veteleminen on piakkoin edessä minullakin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä valot on tärkeä asia. Onneksi nykyään nuo ledit on niin käteviä. Tsemppiä sullekin piuhojen vetoon.

   Poista
 6. Kyllähän huushollissa pitää valot olla :) Kyllä nyt näyttää aivan aidolta ja kotoiselta ja asuttavalta ja vaikka miltä hienolta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina sitä jotain pitää kohentaa, niinkuin normaalissakin asumisessa, vai mitä!

   Poista