sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Leikitään suutaria

Etsin ja löysin netistä ohjeita minisandaalien tekoon. Etsin yhtä tiettyä ohjetta, mutta sitä en tietenkään löytänyt, joten turvauduin sitten muihin. Vihreät sandaalit tein ohjeella jossa on pelkästään kuvia, ei tekstiä ollenkaan. Nahkakappaleiden kaavat piirsin kuvan mukaan hahmotellen ja niinhän siinä kävi, että ensimmäisestä versiosta tuli täysi susi. Lillillä on kovin pieni jalja, joten mittasuhteet menivät ihan poskelleen. Toiseen versioon osasin sitten oikeita palasia pienentää, joten niistä tuli jo paljon paremmat. Ei tosin samanlaiset kuin ohjeessa, ei tietenkään. En ymmärrä, millaista lankaa tuossa on käytetty kantapään takana. Ehkä joku ohut kumilanka olisi ollut hyvä, mutta ei sellaista sattunut olemaan. Aikani ihmeteltyäni ja kokeiltuani mm. kumilenkkiä (aivan liian jäykkää ja paksukin), hoksasin tehdä metallirenkaan tuonne taakse. Pohja olisi tullut varmasti parempi paksummasta materiaalista, mutta nämä nyt ovat sitten tällaiset ohutpohjasandaalit :)
Tuo vihreä on siis mokkanahkaa, punaiset sandaalit tein pahvista ja satiininauhasta, joka on leikattu jonkun t-paidan olkapäistä tarpeettomana (siis sellainen nauha, jonka avulla pusero pysyy hengarissa siististi eikä veny). Sen ohje löytyy täältä, mutta ei siinäkään ole liikaa mittoja eikä muita selityksiä. Kuvat puhukoon puolestaan. Kokeilemalla ja sovittamalla onnistuu minkä onnistuu. Taas pohja olisi saanut olla paksumpi, mutta en jaksanut ryhtyä miettimään, mitä se voisi olla vaan käytin pahvia. Lillillä on ihan tasaiset jalat, joten mitään korkokenkämallia ei voi ajatellakaan kuin koristeeksi :)
Vihreissä sandaaleissa remmi aukeaa, mutta näissä punaisissa solki on pelkkä koriste, nauhat on liimattu kiinni. Nuo soljet on väännetty rautalangasta. Yllättävän paljon näissä meni aikaa, vaikkakin osa ajasta meni tietenkin pähkäilyyn eikä tekemiseen

6 kommenttia:

 1. Aijai - ei noin pientä näperrystä voi tehdä! Sormia pakottaa ihan myötätunnosta… Mutta kivalta näyttää, ei voi muuta todeta! Mutta että ihan vapaaehtoisesti alkaa tuollaista värkätä - puistattaa ihan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä itsekin ihmetellä, miten tällaisiin riittää kärsivällisyyttä. Jos menee pieleen, tulee vaan sellainen "kyllä minä tämän vielä selätän" -tunne, mikä ei monessa muussa jutussa tule.

   Poista
 2. Hienot patiinit. Tai kai patiinit ovat paremminkin miesten kengät, mutta nehän voisit värkätä seuraavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jos sitten värkättäis miesten kenkiä, kun on sille tarve eli talossa mieskin. Ei ole näköpiirissä, mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, sen olen oppinut.

   Poista
 3. Ihan riemastuttavan hauskat! =D Alkoi tehdä mieli itsekin pikkusandaaleita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitten vaan väsäämään. Koristeitakin voisi käyttää, jos haluaa fiinimmät. Täytyykin ehkä seuraavaan pariin kokeilla jotain helmiä tai muuta hörsellystä.

   Poista