maanantai 16. joulukuuta 2013

Tilaustyö

Perjantaina tuli työkaveri kysymään, voisinko tehdä tilaustyön. Olin ymmälläni hetken aikaa: mitä ihmettä hän pyytäisi ja miksi minulta. Johannalle oli valjennut vähän aikaisemmin tämä minun harrastukseni ja hänellä oli ongelma joululahjatoiveen kanssa. Kummilapsen perheessä oli nukkekoti ja 9-vuotias tyttö halusi sinne discopallon! Eihän nukkekodissakaan discoa voi pitää ihan ilman rekvisiittaa, sehän on selvä. Mietin toivetta hetken aikaa ja totesin, että senhän voisi ehkä saada aikaan styroksipallosta ja paljeteista ja lupasin yrittää viikonlopun aikana.
Kotona mietin ja muistelin, että meillä piti jossain olla golfpallo. Muistin väärin, ne olikin sählypalloja, mitä ostin joskus jalkapohjajumppaan ja joita oli paketissa enemmän kuin tarvitsin. (Edit 28.12.: siis oikeasti pallo oli harjoitusgolfpallo, siis golfpallon kokoinen eikä sählypallo. Selvisi minulle eilen.) Päällystin folioteipillä pallon, jotta reiät peittyisivät ja muutenkin sain sopivan kiiltävän pohjan paljeteille. Sitten vain liimaa paperinpalalle ja siitä hammastikulla paljetin pohjaan ja paljetti palloon kiinni. Liimasin aina muutaman rivin ja jätin tekeleen kuivamaan, että voisin kääntää palloa välillä.
Yhtäkkiä muistin, että pallo pitää varmaankin myös voida ripustaa. Onneksi sählypallossa on reikiä valmiiksi ja reiät näkyivät painaumina folion alla, joten sain työnnettyä rautalangan pallon halki. Kun koko pinta oli peitetty liimatuilla paljeteilla ja liimat kuivaneet, oli aika miettiä lopullista ripustamista. Jotta palloa olisi mahdollista pyörittää, piti saada sopiva "pallonivel" rautalangan päähän ja sellainen löytyi miehen kalastusvälineistä: leikari.
Toivottavasti discopallo kelpaa Nurmeksessa asuvalle tytölle.

3 kommenttia:

 1. Hienosti ideoitu & toteutettu! Mittasuhteetkin taitaa olla kohillaan? Eikös ne discopallot ruukaa olla aika isoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIitos! Olen nähnyt eri kokoisia eri paikoissa, joten koolla ei taida olla niin väliä. Mielestäni tuo on aika sopivan kokoinen, toivottavasti saajastakin :)

   Poista
  2. Siis eilen mulle valkeni, että mun pallo oli harjoitusgolfpallo eli golfpallon kokoinen eikä suinkaan sählypallo, joka on isompi. Ilmankos vähän ihmettelit kokoa!

   Poista