sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Rivitalokodin keittiö

 

Edellisessä postauksessa kerroin yläkerran huoneen rakentelusta. Tässä alakerran eli pääasiassa keittiön tekemistä ja sisustusta. Etualalla vasemmalla on eteisnurkkaus, Tervetuloa-matto on jo vuosia sitten tehty ja ollut edellisessä talossa (siinä, jonka luovutin siskolleni). Matto on siis etuseinän oven kohdalla, mutta etuseinähän ei ole näyttelyssä ollenkaan. Naulakko on kiinni WC:n seinässä. Naulakossa on itse tekemäni takki, Leila Finlundin neuloma villatakki, Maikin tekemä virkattu hattu ja pari ostettua laukkua. Itse tekemässäni kenkätelineessa on sekä itse tehtyjä että ostettuja kenkiä. WC on pelkästään seinät, jotka on tehty pahvista ja tapetoitu. Ovi on myös pahvia ja liimattu kiinni seinään, ei siis aukea.

WC-kylpyhuoneen jälkeen on takka-leivinuuni ja hormi, jotka on tehty pahvipakkauksista päällystämällä kartongilla ja maalilla sekä hienolla hiekalla. Portaikko yläkertaan on saatu pieneen tilaan hormin taakse (idea Hanna Merosen Nukkien mökkikirjasta). Portaat ovat melko jyrkät, mutta nuket ovat niin reippaita, että jaksavat kyllä kiivetä :)


Uunin päällä on pari ostettua kahvipannua koristeena, kahvit keitetään yleensä keittimellä. Ikkuna peräseinällä antaa näkymän terassille ja takapihalle. Amppelissa on Leenan kanssa tekemäni rönsylilja ja verhokappakin on tehty Leenan opeilla vanhasta nenäliinasta. Porrasjakkaran olen koonnut Nukkekotiyhdistyksen myynnissä olleesta kitistä. 

Uunin vieressä on papiljotista tehty puunkantokori. Keittiöpuolen katossa on kalastuskoukusta tehty lamppu, jossa ei ole sähköä (ainakaan vielä). Lampun kuvut on pelastettu rikki menneestä ulkovalaisimesta, niitä riittää vielä muihinkin projekteihin :) Keittökaapit olen tehnyt ohuesta vanerista nykytyyliin ilman vetimiä (ja mitä niillä tekisikään, kun ovet eivät edes aukene). Liesi ja uuni ovat vain kuvia, sen sijaan muu rekvisiitta on mikä mistäkin hankittua. Kaapin päällä oleva vaaka on itse tehty Nukkekotilehden ohjeen mukaan. Matto on ystäväni Maikin kirjoma. Kirjahyllyn tein erottamaan keittiön ja ruokailutilan toisistaan ja siihen piti tietenkin itse tehdä kirjoja.

Alma istuu välipalalla ruokapöydän ääressä läppärin kanssa. Tuolit ovat Christian  Lundkvistin tekemät, pöytä ostettu muualta. Seinän vieressä oleva hyllykkö on tehty kitistä, hyllyn päällä oleva radio on PikkiSETin tuotantoa, muut tavarat ostettu mikä mistäkin paitsi vaaleanpunaiset astiat, jotka ovat Minihalin printeistä kasattu. Katossa oleva "Lokki"-valaisin on itse tehty kahdesta kertakäyttöpikarista ja rikkinäisistä kaulaketjuista. Se on jopa sähköistetty, mutta valaisinta ei voi käyttää valaisemiseen, koska pikarien maalaus ei mennyt ihan putkeen eli jäi niin epätasaiseksi, että näyttää todella pahalta. Ilman valoa se näyttää ihan kelvolliselta, joten tähän asuntoon oikein sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti