torstai 26. heinäkuuta 2018

Kohta pelataan

Enää ei puutu kuin mailat ja pallo, niin nukkekotimittakaavassa päästään pelaamaan pingistä. Ressunhan tämä varsinaisesti on, mutta voi sitä lainata muukin nukkekotiväki.
Pöytä on tehty ohuesta vanerista, päällystetty tavallisella vihreällä kopiopaperilla. Reunat olen piirtänyt valkoisella maalikynällä. Verkon pähkäily olikin oma lukunsa, varsinkin miten verkko kiinnitetään. Itse verkko on hyttysverkosta leikattu palanen (onneksi omakotitalossa on kaikkea tarpeellista :)) ja pidikkeet väänsin rautalangasta. Verkon kiinnitin metallilangalla punomalla rautalankaan kiinni ja kiinnike on liimattu rakettikeppiin pöydän alle. Keppiin porasin ensin reiät kumpaankin päähän rautalankapidikkeitä varten ja liimasin rautalangan reikään kiinni.

Pöydän jalkoina toimii Onnelin ja Annelin nukkekotikirjan ohjeella tehdyt pukkijalat.


Nyt on enää tehtävänä mailat ja pallo. Pallon halkaisija on 3,3 mm tässä mittakaavassa ja minulla ei ole ihan sen kokoista helmeä. Pitänee kokeilla tehdä Fimosta sopivan kokoinen pallo. Mailoja varten löysin pari muovista "lapiota" - mulla ei ole mitään muistikuvaa mistä nuo ovat peräisin. Mutta noista suunnittelen tekeväni mailat. Säännöissä ei anneta mitään ohjeita mailan koosta, ainoastaan materiaaleista, jotka näin nukkekotielämässä eivät välttämättä ole ihan samat. Ainakin hieman pienennän mailan kokoa ja pinnoitan jollakin.

Jotain muutakin olen näin hellekesänä ehtinyt tekemään, vaikka askarteluhuoneessani ei juuri pystykään olemaan ainakaan illalla. Minihalin printtejä voi leikata vaikka olohuoneen viileydessä ja saa sipsipussit ja kukkaruukut tehtyä.

Viime viikonloppuna oli Outokummussa vuosittaiset Kivi-, koru- ja kädentaitomessut ja sieltä löysin askarteluun sopivia tarvikkeita edullisesti. Kahvipannu oli niin söpö, että se piti ostaa Aiku Ihanalta. Näyttää luonnossa hyvin paljon kuparipannulta, kuva hieman vääristää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti