perjantai 6. heinäkuuta 2018

Biljardipöytä

Ressun kopissa on biljardipöytä, se on selvää. Monessa stripissä se on mainittu, tässä niistä yksi:
Googletin biljardipöydän mittoja ja malleja ja ryhdyin tekemään Ressulle biljardipöytää vanerinpalasta, rakettikepeistä, pahvista ja kankaasta. Tein pöydän 1:12 mittakaavaan.Ohuemmista rakettikepeistä tehty reuna osoittautui liian korkeaksi, joten madalsin pöydän pintaa laittamalla pahvin kankaan alle. Dremelillä sain tehtyä kolot, mihin palloja yritetään lyödä.

Pallojen teko oli oma hommansa. Minulla oli sopivan kokoisia helmiä, jotka maalasin akryyliväreillä biljardipallojen väreihin. Vähän epätasainen pinnasta tuli, myönnetään, sillä helmet olivat jotain lasista ainetta, johon väri otti vähän huonosti. Mutta kyllä ne tässä työssä menettelee.

Palloihin lisäsin numerot mustalla tussilla. Kolmion tein kartongista, jonka laitoin kahteen kerrokseen ja maalasin mustalla akryylivärillä. Kyllä tällä Ressu kavereineen voi pelata :)

6 kommenttia:

 1. Tämä on minullakin tehtävälistalla, ukkoni jo kovasti oottavat. Tästäpä saan ideaa, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Et sitte yhtään pienempiä biljardipalloja teheny? Ei voi käsittää, miten sormet riittää tuollaiseen työskentelyyn! Kyllä Ressun nyt kelepaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienemmät eivät olisi sopineet mittakaavaan :) Onneksi kaikkia ei tarvitse pidellä sormilla, on apuvälineitäkin kuten pinsetit :D

   Poista