torstai 5. toukokuuta 2016

Kukkia ja koreja


Viime sunnuntaina innostuin askartelemaan Doloresin nettikaupasta ostamani Bonnie Lavish-kukkakittiä, daalioita. Se oli hauskaa ja kohtalaisen helppoa. Oikeastaan vaikein osa oli siinä, että päällystetyn rautalangan päällinen ei lähtenyt irtoamaan alussa, kun ryhtyi pujottamaan kukan osia rautalankaan. Kukan osat ja lehtiosat olivat laserleikatuissa arkeissa vain yhdestä kohdasta kiinni, joten ne oli helppo irrottaa arkistaan. Askartelin keittiössä korkkitabletin päällä, joten siinä saattoi helposti myös pyöreäpäisellä työkalulla muotoilla kukkia ja lehtiä oikeaan muotoon.


Kukkakitissä oli hyvät englanninkieliset ohjeet ja ostin onneksi muutaman erilaisen, niin pääsen niitäkin tässä askartelemaan, kunhan maltan olla sisällä (ulkona on niin hyvä pihatyösää, lämmintä ja aurinkoista, normaalia lämpimämpää tähän aikaan vuodesta).

Kerhossa askartelimme koreja. Minna oli tehnyt hyvän ja helpon mallin "rottinkikorille", joka on siis oikeasti ohutta pahvia, säkkikangasta ja jotain kivaa koristekangasta sisäpuolelle ja reunoille näkymään.

Etualalla kerhossa tekemäni kori, kaksi muuta on tämän päivän tuotoksia. Sormet on kyllä niin hyvästi liimassa...

Toinen kiva korimalli, mitä kerhossa teimme, oli netistä löydetty ohje. Ympyrään leikataan yhdeksän sektoria, joiden väleihin pujotellaan lankaa tai ohutta narua. Minä käytin ohutta kalastajalankaa, kun sitä sattuu olemaan yli oman tarpeen. Lankaa pujotellaan niin kauan, että yläreuna tulee vastaan ja työ viimeistellään yläreunaan liimattavalla punotulla tai letitetyllä nauhalla. Joku teki kaksivärisen korin, sekin oli oikein kivan näköinen eli yläreunaan pujotteli eri väristä lankaa. Toiseen koriin laitoin sisäpohjaan kangaspalan, toiseen pyöritin langasta ympyrän ja liimasin paikoilleen. Yritin ensin tehdä niin, että laitoin liimaa pohjaan ja sinne yritin pyörittää lankaa, mutta siitä ei tullut yhtään mitään. Helpompi on tehdä homma kokonaan erillään ja liimata sitten valmis ympyrä korin pohjalle.
8 kommenttia:

 1. Tulikin kauniita, niin kesäistä. Tuota koria pitääkin kokeilla. Mukavaa helatorstaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Molemmat korit oli helppoja ja mukavia tehdä.

   Poista
 2. Bonnie Lavishin kukkakiteistä on mukavan helppo askarrella kauniita kukkia. Keltaiset daaliasi näyttävät upeilta ja paistavat kilpaa auringon kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, noita on mukava askarrella. Keltainen on kevään väri!

   Poista
 3. Kivoja koreja, heti kokeilemaan itsekin...

  VastaaPoista
 4. Kiva uusi punontatekniikka -hieno kori tuli! Ja kukat ovat upeita ja niin keväisiä.

  VastaaPoista