maanantai 18. huhtikuuta 2016

Puutarhakeinu ja muutakin

Keuruun nukkekotoiluviikonlopussa tehtiin puutarhakeinu, joka oli hyvin mielenkiintoinen projekti. Ja keinu on tietysti toimiva eli se myös keinuu. Heikki oli mukana Keuruulla, sillä hänelle oli luvassa uudet housut entisten lökäpöksyjen tilalle ja Heikki pääsi heti tuoreeltaan kokeilemaan keinun toimivuutta.

Aulis Parviainen oli pilkkonut puuosia valmiiksi ja jakoi niitä meille pajalaisille sitä mukaa, kun homma eteni. Se oli todella hyvä systeemi, niin emme saaneet ihan sekaisin kaikkia palasia. Mutta homma ei todellakaan ollut pelkkää valmiiden palojen liimaamista, vaan myös vuolemista ja reikien poraamista ym. Terävä puukko oli ehdoton työkalu. Monta keinua saatiin valmiiksi asti, kun pajalle oli varattu riittävästi aikaa ja vielä sunnuntaina oli "ylimääräinen" aika keskeneräisten töiden loppuunsaattamiseen.

Tässä muutama vaihekuva keinun kasaamisesta:Jotta homma ei olisi ollut pelkkää puutyötä, tein Hanna Merosen opastuksella mainitsemani housut Heikille. Hannalla oli kivaa raidallista kangasta, josta syntyi siistit housut, jotka avataan vyötärönauhaan ommellusta napista. Kyllä nyt Heikin housut kaipaavat kunnon paitaa seurakseen, joka on mahdollisesti luvassa syksyn kurssilla :)Värikyniäkin teimme ohuesta bambutikusta. Väritin tussilla kynän rungon, vuolin (ja hioin) pään teräväksi ja sinne vielä väri terään. Toiseen päähän piti tehdä vielä piste, josta värikynän väri näkyy.6 kommenttia:

 1. Upeita tuloksia Keuruulta -on hommia tehty urakalla! Olisinpa ollut mukana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensi kerralla sitten taas mukaan! Urakointi on kivaa, kun on hyvää seuraa ja pääsee aina valmiiseen ruokapöytään :)

   Poista
 2. Tuo keinu on kyllä ihan mahtava... ja tietysti Heikki. Terveiset pajatädiltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Keinu pitäisi vielä maalata, valkoinen väri on vahvana ehdokkaana. Heikki haluaa siistimmän paidan päälleen, joten syksyn kurssia odotellaan :)

   Poista
 3. Tuo Heikki näyttää niin onnelliselta tuossa keinussaan. Ja kun on uudet pöksytkin. On varmaan hyvillä mielin syksyn kurssille saakka, niin sitten se paita. Kiitos seurasta, nähdään!

  VastaaPoista