maanantai 27. lokakuuta 2014

Rautalankaa ja helmiä

Pääsin lauantaina osallistumaan naapurimaakunnan nukkekotiharrastajien metallilankakurssille Siilinjärvellä. He olivat jo aikaisemminkin olleet Ulla Antikaisen opissa vääntämässä rautalangasta ja helmistä pöytää ja tuoleja. Lauantaina ohjelmassa oli keinutuolin teko. Ullalla oli erilaisia malleja olemassa ja niistä valitsimme yhden mallin toteutettavaksi. Ulla opasti hyvin tarkasti työtä sen edetessä, mutta tietysti jokaisella lopputulos oli omanlaisensa, koska kyseessä on käsityö. Eriväriset helmet antoivat myös ihan omanlaisensa ilmeen keinutuolille.
Kännykällä kuvattu vaihekuva keinutuolista.

Toisena työnä teimme pyöreän selkänojallisen tuolin. Minun tuolini selkänojasta tuli ehkä vähän iso, mutta ihan takuulla omasta päästä keksitty malli :) Helmien pujottaminen metallilankaan on ihan kivaa ja siitä helmilangasta punominen myös. Tätä täytyy harrastaa enemmänkin! Mutta kuten kuvasta näkyy, harjoitella täytyy muutenkin, että saa tasaisempaa jälkeä aikaan.

Tässä malliksi Ulla Antikaiselta ostamani tuoli ja pöytä. Hieman eri tasoa työn jälki, vai mitä!

Lopuksi yhteiskuvassa kaikki metallilankahuonekalut.

Melkein kaikki kurssipäivän tuotokset yhteiskuvassa. Kuvattu kännykällä.


Suuret kiitokset Ulla Antikaiselle opastuksesta ja kaikille mukana olleille kiitos, että sain tulla nauttimaan teidän järjestämästä kurssipäivästä.


4 kommenttia:

  1. Siinähän on paljon komeita huonekaluja :) Joko ne on löytäneet paikkansa teillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en ole ehtinyt koko viikolla edes miettimään asiaa. Kyllä ne ajan kanssa sitten löytyy.

      Poista