lauantai 3. toukokuuta 2014

Miniasetelma

Minulla on Partyliten Symmetria-somiste, johon voi sisälle laittaa jotain koristuksia ja päällä polttaa kynttilää, kun laittaa kannen paikoilleen. En ole kova sisustamaan, joten tämäkin on jäänyt vähälle huomiolle. Kun olen jotain sinne sisään laittanut, se on saanut olla kuukausitolkulla siellä. Nyt sitten hoksasin, että miksen laittaisi sisään jotain miniesineitä ja ensimmäisenä tuli mieleen työkaverilta saamani minikokoinen aurinkotuoli (pienempi kuin 1:12 koko) ja varjo, joka olkoon nyt päivänvarjo. Vanhaa, hienoa akvaariohiekkaa pohjalle ikäänkuin rannaksi ja kivikasa reunalle. Mutta pelkästään näin se näytti vähän valjulta.
Jotain vihreetä sinne pitää saada! Tämä ei ole missään palmurannalla ja kaktuksen teko tuntui ajatuksena hankalalta, joten päätin tehdä lehtipuun. Rungoksi kuivanut viinirypäleterttu (askartelua varten säästetty) ja kuviolävistimellä napsuttelin lehtiä puuhun. Minulla ei ollut sopivan lehdenvihreää paperia, joten jouduin käyttämään vaaleanvihreää, jota sitten valmiina lehtinä väritin vihreällä värikynällä lisää. Juu, siis jokaisen lehden erikseen ja molemmilta puolilta. Sitten liimasin ne yksitellen runkoon. Pinsetit ovat ehdottomasti kätevä väline tällaisessa hommassa.
Rungon liimasin lopulta muutamaan kiveen kiinni, niin sen saa pysymään pystyssä. Pikkuisen tuli korkea tuohon somisteen sisälle, sillä kansi painaa puuta vähän vinoon, mutta ei se haittaa. Onpahan taatusti uniikki koriste!

4.5.2014: korjattu typo

6 kommenttia:

 1. …Siis maalasit jokaisen lehden erikseen molemmilta puolilta? No huhhuh - hieno on lopputulos kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos tarkkoja ollaan, niin en maalannut vaan väritin puuvärikynällä :) Kieltämättä itselläkin oli sellainen tunne, että joku voisi pitää vähän tärähtäneenä, jos puuhan näkisi, mutta mitä väliä :) Näissä hommissa pitää osata nauraa itselleen. Toisaalta on hyvin rentouttavaa puuhastella jotain näin älytöntä. Ja itsekin olen lopputulokseen ihan tyytyväinen.

   Poista
 2. Vautsi, tää on kyllä huippuhieno! Loistava idea.

  VastaaPoista
 3. Ihana <3 Kesä.... :) Minulla jo joulu mielessä :D Raahasin liikkeeltä hieman kolhuja ottaneen pariovilyhdyn ja meinasin ensi joululle boksin siihen tehdä, kun viime jouluna jäi... Jos nyt aloittais juhannuksena, niin varmaan EHKÄ joululle ehtii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mä sanoisin pitkän tähtäyksen suunnitteluksi :) Mulla on isohko lyhty, johon ajattelin tehdä ensi jouluksi asetelman, mutta vasta sitten syksyllä tai jotain... ei nyt voi joulua edes ajatella. Ensin juhannus :D

   Poista