maanantai 26. toukokuuta 2014

Jussi-paita

Olen tainnut aikaisemminkin mainita, että kun saan jotain päähäni, niin se pitää yrittää toteuttaa. Kun näin joku kuukausi sitten tämän paidan ohjeen Nukkekoti-lehdessä, se jäi mieleen: tämä pitää joskus yrittäää tehdä. Hankin numeron 1:n puikot ja ohuenohutta lankaa ja eilen, kun olin mejäkokeessa sihteerinä koko päivän, neuloskelin odotusaikoina tätä työtä. Olihan se vähän ähräämistä välillä ja ohjekin oli pahimmoilleen ylimalkainen. Siinä kävi juuri kuten pelkäsinkin: paidasta tuli aivan liian pieni kenenkään päälle - jos en sitten jotain lapsinukkea jossain vaiheessa hommaa. Tein paidan ohjeen mukaan (eipäs naureta siellä!), mutta kun ohjeessa ei mainittu langan nimeä, vahvuutta tai puikkojen kokoa, näin siinä käy. Olisikin kiva, jos tällaisissakin ohjeissa olisi mainittu perusasiat, minkä mukaan voi päätellä, paljonko silmukoita omaan työhän pitää tehdä. Olen vuosia sitten neulonut paljonkin, sekä käsin että koneella, joten ohjeen koon muuttaminen on ihan tuttua. Mutta miten muutat, kun et tiedä lähtökohtiakaan?

Mutta tehty mikä tehty ja tuskin jäänee viimeiseksi pikkuneuleeksi, oli se kuitenkin sen verran hauskaa ja nopeasti valmistuvaa verrattuna villapuseroon 1:1 koossa :)
Eilen työ jäi toista hihaa vaille, mutta tänään piti sekin saada tehdyksi.

4 kommenttia:

 1. Jestas! Kudoit varmaan hammastikuilla värjättyä hämähäkinseittiä…? Ei oo todellista…Sormia pakottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mun hammastikut (coctailtikut eli ne pyöreät mallit) on paljon paksummat kuin nuo ykkösen puikot! Paksuus on jotain parsinneulan vahvuutta :) Lanka on sellaista rullalangan vahvuista. Ei taitais hämähäkinseitti ihan kestää näissä hommissa :D

   Poista
 2. Onpa ollut kärsivällisyyttä - ruudut ja kaikki! Hieno minipaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisi kyllä kiva, jos se olisi sopinut jonkun päälekin, mutta meneehän se koristeenakin.

   Poista