sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Voihan sarana

Olen tässä muutamana päivänä värkännyt nukkekotiin etuseiniä. Ulko-oven olen saanut muuten tehtyä (kovalevyä, pahvia, kun en saanut sopivan vahvuista vaneria tähän hätään), mutta oven saranoiminen karmiin on kesken. Nyt on liimaukset kuivumassa ja odotan mielenkiinnolla, pysyykö liimaus vai ei. Noita kolmen millin nauloja on ensinnäkin hankala kiinnittää oveen (meinaavat kadota hyppysistä) ja naula jää sen verran koholle, että sarana ei sitten toimi kunnolla. Mutta jos liima ei pidä, pakko on turvautua järeämpiin konsteihin.
Karmiin loveuksen tekeminen oli aika hankalaa, kun karmi on tietysti sitä Bilteman tikkua, joka on tunnetusti aika kovaa materiaalia. Piti vähän sormiakin varoa, kun yritin veistellä terävällä veitsellä pikkusiivuja karmista. Toistaiseksi ainakin sormet ehjinä :)

Etuseinät ovat siis ulko-ovea vaille valmiit. Koska ulkomaalaus tehdään vasta ensi kesänä, kiinnitin ikkunoiden vuorilaudat (jäätelötikkuja) sinitarralla! Saan ne sitten helposti irti, kun maalauksen aika koittaa ja nyt oli kuitenkin pakko peittää epätasaiset reiät. Sisäpuolen vuorilaudat ovat kahvitikkuja.

2 kommenttia:

  1. …Kyllä siitä hieno tulee! Kerro mulle teenjuojalle, että mitä ne kahvitikut oikein on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niillä kahvitikuilla teetäkin voi hämmentää eli kahvitikuiksi sanotaan niitä tikkuja, mitä on kahviloissa tai huoltiksilla tarjolla kertakäyttölusikoiden sijaan juoman hämmentämiseksi. Sellainen puinen pitkulainen tikku. Oikein kätevä askarteluun :)

      Poista