sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Keittiöön

Tänään olen askarrellut pitkästä aikaa muutakin kuin käynyt liimaamassa jotain pientä paikalleen tai maalaamassa jonkun pikkujutun. Viime toukokuussa Kensingtonin nukkekotimessuilta ostin muutamia huonekalukittejä, jotka on vielä pääosin tekemättä. Tänään otin askareeksi porrasjakkaran ja sen tekemiseen ei montaa hetkeä mennyt.

Ohje oli vähän puolihuolimaton kuvien numeroinnin suhteen, mutta kuvat sinänsä oli kohtalaisen selkeät ja teksti kertoi loput. Valmis jakkara on vielä väriä vaille, mutta kun en osaa nyt päättää, minkä värinen siitä tulee, niin olkoon vielä maalaamatta.


Seinäjoen reissulla sain rovaniemeläiseltä Anna Liisalta materiaalinäytteitä, joista osa näytti heti tarjottimelta. Tekaisin yhden (kas kummaa, punaisen), johon reunan tein kartongista, jonka päällystin washiteipillä. Ihan kiva tuli.


Jääkaappi on ollut tekeillä jo hyvän aikaa, mutta se on ollut jotenkin niin vaikea. Materiaalina on Herra Hakkaraisen rasia, 2 kpl, joista leikkasin pohjasta kaistaleen pois, sillä muuten se olisi ollut aivan liian syvä. Koska materiaali on kovaa muovia ja en saanut liimaamalla pysymään hyllynkannattimia paikoillaan, vuorasin rasian sisältä valkoisella kartongilla, jossa liima pysyy paljon paremmin. Hyllyn kannattimena on valkoiseksi maalattu tikunpätkä ja hyllynä pleksistä leikattu sopivankokoinen pala. Oviin tein hyllyt partakoneenterän suojasta ja lisäsin siihen syvyyttä pleksinpalasella.Vielä pitää pohtia, millä kiinnitän kaksi osaa yhteen. Pysyykö pelkästään liimalla vai käytänkö kaksipuoleista teippiä vai mitä? Takaseinäksi liimasin kumpaankin kartonginpalasen, alla olevassa kuvassa se on vielä irtopalana.
Kuvissa olevat ruoka-aineet on lähinnä muiden tekemiä, omaa tekoa taitaa olla vain tarjottimella oleva omena ja appelsiini.

3 kommenttia:

  1. No niin - pääsivät rasiat uusiokäyttöön :) Kiinnostaisi tietää, laitoitko ulkopuolelle kahvan vai onko kaappi sellainen, joka avataan oven alareunasta? Lisää kuvia, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä päättänyt lopullista muotoa. Sijoitetaanko jääkaappi keittiökaappirunkoon vai onko se erillinen kaluste. Kuvia sitten, kun saan päätettyä. Kahvahan on valmiina rasiassa, siinä sivussa :)

      Poista