tiistai 31. tammikuuta 2017

Seinäjoen näyttely Nukkekotitunnelmia on ohi

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseossa Seinäjoella järjestettiin Nukkekotiyhdistyksen näyttely suomalaisista nukkekodeista 4.11.2016-29.1.2017. Näyttelyssä oli mukana kahden eri mittakaavan rintamamiestaloja (1:12 ja 1:18), kaksi kerrostaloa, joissa yhteensä 10 yksiötä ja 10 kaksiota sekä alakerran aputilat (liikehuoneistoja tai sauna ym.), kauppahuoneen pihalla pidetyt markkinat, taidokkaita töitä lasivitriineissä ja kuvia seinillä. Kerrassaan hieno näyttely, jota voin kehua, sillä itse en ollut sitä rakentamassa, ainoastaan purkamassa. Näyttelyn näkeminenkin jäi viime tippaan eli viimeiseen aukiolopäivään. Silloin museossa oli myös pari työpajaa ja minimarkkinat, joten katsottavaa (ja kuvattavaa) riitti. Ja yleisöä eli maksavia asiakkaita! Museon väki oli todella ilahtunutta, kuinka suosittu näyttely oli ja kuinka paljon hyvää palautetta se sai.

Tässä muutama tilannekuva viimeiseltä päivältä (kuvan saan isommaksi klikkaamalla kuvaa):
Kuvassa oleva nukketalo myytiin aika nopeasti. Hyvä niin!Aila Latva-Karjanmaa opasti nonstop-pajassa käsityökorin ja lankakerien tekemistä.

Hanna Meronen opetti pajassaan eläimen huovuttamista.
Hieno villakoira syntyi huovutuspajassa!


Minun töitäni oli hyvin vähän esillä, mutta jotain sentään: postinkantaja kärryineen.
Päivällä minulla oli aikaa ja mahdollisuus myös tehdä ostoksia. Kaikenlaista kivaa oli tarjolla ja sitten ei osaa päättää mitä haluaa eikä muista, mitä tarvitsee. Jotain pientä tuli hankittua kuitenkin.
Ai miten niin punamustia mattoja.... :D

Villatakki on Leila Finnlundin tekemä ja oli hävyttömän halpa, 3 euroa. Ehdotinkin, että hyvin voisi ykkösen lisätä hintaan eteen.
Tiinalta ostin purkin pieniä helmiä ja patalaput ja sain ilmaiskorista tulevaan akvaarioon kaloja.
Kun kello oli 16 ja näyttely sulkeutui, silloin alkoi tohina. Museon työntekijät irrottivat pleksejä, niin että talojen omistajat ja muut hakijat pääsivät purkamaan ja pakkaamaan tavaransa. Puolitoista tuntia ja homma oli jo sillä mallilla, että lopputehtävät oli jätettävä maanantaille. Silloin tultiin hakemaan loput tavaroista ja itsekin lastasimme autot täyteen. Maijan auto oli suorastaan tilaihme, sinne sopi monenlaisia kiinteistöjä. Minunkin autoon pakattiin tavaraa melkein kattoa myöten, mm. pari yksiötä ja yksi 1:12 rintamamiestalo sekä muita tiloja ja tavaroita. Kotimatkalle päästiin jo 11 maissa maanantaina. Kiitos kaikille näyttelyn järjestelyissä mukana olleille!

8 kommenttia:

 1. Siempre es muy interesante acudir a una feria y disfrutar de cosas maravillosas:-)

  VastaaPoista
 2. Muut neuleet menivätkin sitten vähän runsaammilla euroilla, tuo hintojen laitto on niiiin vaikeaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että saat jotain vaivanpalkkaa ahkeruudellesi!

   Poista
 3. Onneksi tuo näyttely oli niin kaukana, että Nella ei päässyt käymään siellä! Ei ois varmaan päästy pois sieltä ennen ovien sulkeutumista...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitä se olis haitannut :) Sama "vika" meinasi olla sukulaispojalla Suuressa Snadissa pienoismallirautateiden kanssa.

   Poista