tiistai 12. heinäkuuta 2016

Väännetty rautalangasta

Kävin tänään kirjastossa ja lainasin muutaman metalli(lanka)työkirjan ihan inspiraation lähteeksi. Kirjassa Metallilangan lumoissa (teksti: Gert Ljungberg & Petronella Ljungberg, suomennos: Mirkka Santala, Mäkelä 2012, isbn 978-951-883-385-0) on paljon kivoja ohjeita 1:1 maailmaan, mutta mikään ei estä yrittämästä ohjetta myös minimittakaavaan. Näin tein lintukulhon osalta ja yllättävän hyvä siitä tuli ihan ensiyrittämällä ja ilman sen tarkempia mittauksia. Kirjassa on ohjeita myös perustyövälineisiin ja -materiaaleihin, kuin myös koristeluun.

Väänsin parin naulakkoa myös.
Materiaalina mulla oli sopivan vahvuisena vain perusrautalankaa eli ei kaikkein kauneinta, kun on tuollaista himmeää metallin väristä eikä kiiltävää. Mutta menee näihin harjoittelukappaleisiin oikein hyvin. Lomalla sadesäällä on hyvä harjoitella kaikkia kivoja juttuja.


4 kommenttia:

 1. Rautalankatöitä on kiva tehdä. Lintukulhosi sopii hienosti hedelmävadiksi. Minä olen tehnyt rautalankatöitä 1:1-koossa aika paljonkin ja voin kokemuksesta kertoa, että koukkuun niihinkin jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aloittanut 1:1-kokoisilla rautalankatöillä ja siinä opin perustyötapoja. Minikoossa näiden teossa hankalinta on valita sopivan vahvuinen lanka, joka kestää muodossa, mutta on samalla riittävän ohut työhön.

   Poista
 2. Tuota en olekaan kokeillut -ei ihan helpolta näytä, mutta lintukulhostasi tuli hieno!

  VastaaPoista