perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kukkalaatikot

Koska yksinkertaisuus on usein kauneinta (ainakin mun mielestä), tein kukkien istutuslaatikot yksinkertaisesti pahvilaatikosta päällystämällä laatikon puukuvioisella kontaktimuovilla ja maalaamalla sen valkoiseksi (useampaan kertaan toki). Mietin pitkään, miten laatikot saa kiinni kuistin kaiteeseen. Väänsin sitten rautalangasta yksinkertaiset pidikkeet laatikoille. Rautalangassa on sekin etu, että sitä voi tarvittaessa taivuttaa tiukempaan ja löysentää, jos siltä tuntuu. Vähän vinossa näyttäisi kuvassa olevan tuo laatikko, joten pitänee jossain välissä vähän säätää sitä. Kukkana tuossa on kitistä tehtyjä keltaisia päivänkakkaroita.

Toisessa laatikossa on itse tehtyjä tulppaaneja.

Rautalangan taivuttaminen on yksikertaista ja mitat tietysti riippuvat laatikon ja kaiteen paksuudesta. Alla "mittapiirrokseni" eli tarvitaan vain reilu 10 cm:n pätkä rautalankaa ja parit sopivat pihdit.
Yllä olevissa kuvissa kukat ovat paperia. Alla sen sijaan on ihan oikea kasvi, ohdake (huopaohdake?). Näyttää ihan hauskalta puskalta nukkekotimittakaavassa.


2 kommenttia:

  1. Luonnonkasveista on iloa moneksi kuukaudeksi. Onpa hauskaa, että löytänyt kauniin huopaohdakkeen. Minä tykkään sen väristä. Täytyy etsiä omaankin nukkekotiin noin eksoottisen näköinen kasvi. Kukkalaatikkojen kiinnityssysteemi on myös kekseliäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ohdakkeet, joita lapsena sanottiin partasudiksi, ovat kyllä hauskan näköisiä, vaikka väri ei olekaan ihan minun makuuni.

      Poista