keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Huussi

Olin nähnyt kivoja nukkekotikokoon tehtyjä huusseja ja halusin itsekin tehdä sellaisen roomboksin. Sain työkaverilta vanhaa, harmaantunutta lautaa (kiitos, Sirpa!), josta sahasimme miehen kanssa sopivat osat laatikoksi. Liimalla ja ruuveilla palaset kiinni, niin ainakin kestää.

Tein tämän pääasiallisesti jo kesällä, mutta vasta nyt pääsiäisen aikaan menimme käymään mökillä, jonne tämän halusin viedä tulisiaiksi ja oikeaan ympäristöön. No, saajat eivät raskineetkaan laittaa boksia ulkohuussiin, vaan se päätyi mökin seinälle. Mukaan laitoin pleksin, jonka voi kiinnittää eteen suojaamaan pölyltä, jos haluaa.Kaikki muut tavarat huussiin olen tehnyt itse, paitsi tuo sanko on ostettu. Istuinosa ja "lastenpuolen" koroke on tietysti Bilteman sytyketikkuja, kuinkas muuten. Maalasin ne ohennetulla harmaalla maalilla epätasaiseksi, ikäänkuin kuluneeksi. Reikien kannet ovat irralliset, niissä on sisäpuolella korokeosa, jotta kansi pysyy reiän päällä kunnolla. Harmi, kun en muistanut ottaa kuvia rakennusvaiheessa eri osista. Lyhty on tehty Nukkekoti Väinölän vuosi -kirjan ohjeen mukaan, "lasina" on liivatelehteä. Sankoon tein "kuiviketta" purusta ja pienistä lastuista ja lapion, millä purua annostellaan istunnon jälkeen.

Seinille laitoin koristeeksi pari kuvaa. Biolanin kanankakkamainos kuuluu jotenkin asiaan, valitettavasti en löytänyt ihan sitä kuvaa mitä etsin. Takaseinällä oleva maisemakuva on sukulaisten mökkimaiseman lähettyviltä näkymä Kitkajärvelle.

Ihan viimeisenä hoksasin, että lattia kaipaa mattoa, joten tein sen liimaamalla punaisia, sinisiä ja keltaisia puuvillalangan pätkiä kartonginpalalle.4 kommenttia:

  1. Tosi kiva roombox, enkä yhtään ihmettele miksi jäi tupaan :) Tuollainen vanha puu on ihanaa, minullakin jemmassa vaan en ole raaskinut käyttää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea ei kannata jemmata jemmaamisen ilosta, niitä pitää myös raskia käyttää :)

      Poista