sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Vilma asuu kuukauden Tampereella

Kuvassa Vilman yksiö on vasemmalla puolella keskellä eli kolmannessa kerroksessa (jos ensimmäinen asuinkerros on 1. kerros). Vilman seinänaapurina oikealla puolella asuu arkeologi Violetta Vaarala, joka on harvoin kotona. Vilman yläpuolella asuu leskirouva Rauha Lempeä, jonka luo on muutttanut myös sisarentytär Taru, joka on tullut opiskelemaan kaupunkiin. Vilman alapuolella majailee Savosta muuttanut opiskelijapoika Lauri Mönttinen. Tampere on opiskelijakaupunki :) Tämän yksiöitä sisältävän kerrostalon alakerrassa on hieno ravintola Pata, jossa Vilmakin toisinaan käy ruokailemassa.

Tässä talon toiselta puolelta otetussa kuvassa Vilman keittiö on oikealla puolella keskellä. Pohjakerroksessa on taloyhtiön pesutupa ja kuivaushuone.

Talojen päädyissä näkyvät kunkin asunnon kylpyhuoneet. Asunnon tekijän ja asukkaan nimi on kunkin asunnon kohdalla talon päädyssä. Tämä on punaisen talon "toiselta puolelta" eli Vilman kylppäri on vastakkaisella puolella.

Näyttely Tampereella Verkarannassa on viimeistä päivää 19.3.2016 eli vielä ehtii hyvin katsomaan huikean Nukkekotiyhdistyksen 25-vuotisjuhlanäyttelyn. Kolmen kerrostalon lisäksi näyttelyssä on 34 rintamamiestaloa, Päivi Variksen ja Maria Malmströmin töiden esittelyä ja kiva satumaailma.
Tästä Erja Helanderin tekemästä rintamamiestalosta alkaa Rintamamiehentie. Tämä talo on autiona ja "ränsistynyt", mutta kadun varrella on hienoja, hyvin hoidettuja asuttuja taloja. Katua pitkin vaihtuu vuodenaika, joten kun toisessa talossa on talvi ja itsenäisyyspäivä, etempänä vietetään vappua tai juhannusta. Kannattaa varata aikaa näihin taloihin tutustumiseen!

Yhdistyksen perustajajäsenen ja ensimmäisen puheenjohtajan Päivi Variksen nukkekodit ovat huikean hienoja ja Päivin tekemät nuket niin persoonallisia ja aitoja, että niitä voisi katsella vaikka kuinka pitkään. Tässä on sukukokous meneillään. Alma on muuten samaa sukua ainakin ulkonäkönsä puolesta :)

Maria Malmströmin töitä on esillä valokuvin ja esineinä vitriinissä. Myös Marian sisustama Onnelin ja Annelin nukkekoti on näyttelyssä, samoin kuin Vaaksanheimon talo ja heidän autonsa. Kiva, kun saatiin nämäkin näyttelyyn!


Satumaailmassa on monta satuhahmoa näytillä. Tässä kuvassa Elina Katajan tekemä Carlin lentävä talo, josta voisi mainita, että olen puhaltanut melkein kaikkiin ilmapalloihin ilman :) Siimalla tosin toteutetaan tämä lentäminen.

Vielä pari yleiskuvaa näyttelyn avajaisista ja muutama muu otos näyttelystä.4 kommenttia:

 1. Jo minä mietinkin, miksei ole tullut päivityksiä tänne, mutta nythän se selvis :). Oottepa tehneet hirmuisen työn tuon näyttelyn eteen ja upeita juttuja on niin paljon! Harmi, kun Tampereelle on täältä niin pitkä matka... Aatteleppa, kuinka ihastuksissaan Nella olis tuolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin näyttelyä rakentamassa kolme päivää viikko sitten ja avajaiset oli viikko sitten sunnuntaina. Varmasti sullakin riittäisi katsottavaa ja ihasteltavaa. Ota Nella mukaan ja mene katsomaan :)

   Poista
 2. Kiva kuvat olet saanut otettua. Minulla on näyttelyn kirjoittamisesta inspiraation puutos tai mikä lie... Kuvia paljon, muttei tiedä mitä kirjoittaisi... Näyttelyuupumusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on kuvaamattakin ja ennen kaikkea vielä katsomatta. Näyttelyuupumus oli mullakin pari päivää kotiutumisen jälkeen. Jospa taas lauantaina ehtisi katsomaankin ja nauttimaan näyttelystä.

   Poista