maanantai 8. syyskuuta 2014

Ullakon ikkunat

Tänään sain maalattua lauantaina tekemäni ullakon ikkunat ja laitoin niihin "lasit" paikoilleen. Olin viikonlopun Nukkekotiyhdistyksen kurssilla Keuruulla. Siellä Aulis Parviainen opasti ikkunoiden tekemisessä (ja ovienkin sekä saranoiden, joita en ehtinyt tehdä, mutta otin monia kuvia ja luulen nyt osaavani). Ikkunat tehtiin haavasta ja ikkunan vuorilaudat ovat myös haapaa. Hyviä neuvoja tuli myös työvälineiden suhteen ja kävinkin tänään ostamassa itselleni puukon. Sillä oli hyvä vähän vuoleskella ullakon ikkuna-aukkoja isommaksi, että tekemäni ikkunanpuitteet mahtuivat paikoilleen.
Nyt sitten täytyy vielä tehdä kaikkiin muihin ikkunoihin oikean malliset vuorilaudat eli 7 isoon ikkunaan ja yhteen pienempään (kylppärin ikkuna). Jospa ikkunat olisivat lopullisesti valmiina viimeistään ensi viikonloppuna, niin saisi taas sisustaa talon asumiskuntoon.

Viikonloppuna värkättiin myös kaikkea muutakin kivaa, joista laitan kuvia vähän myöhemmin.


4 kommenttia:

 1. Ihanat ikkunat teit! Iso urakka saada loputkin tehtyä...
  Minun pitää varmaan odottaa ensi vuoden oppeja, niin moniosaisilta näyttävät etten kotona saa kyllä tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin noista tuli kivat ja mahdollisimman paljon esikuvansa näköiset (tosin noin pieniä ikkunoita ei ollut mallina, piti vähän soveltaa). Ikkunoita voi tehdä usealla tavalla, viime vuonna Erja neuvoi toisenlaisen tavan, tänä vuonna Auliksella oli toinen tapa.

   Poista
 2. No kylläpäs näyttääkin tutuilta nuo ikkunat :) Hyvää työtä taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olet ehkä muutaman kerran nähnyt tuollaiset :) Vuorilaudat jo voiton puolella, enää puolet jäljellä, mutta se yksi on vähän pienempi.

   Poista