sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Kesäloma-askarteluja

 

Kesälomalla on aikaa askarrella oikeiden koti- ja pihatöiden lomassa, jos ylipäätään pystyy pihalla tekemään mitään. Jos on liian kuuma tehdä mitään, lukeminen kannattaa aina eli kirjoja olen nauttinut riittävästi. Tilasin Nukkekoti Väinölän verkkokaupasta muutamia askarreltavia tavaroita (toki jotain valmistakin, mutta ei niistä sen enempää tähän postaukseen). Uusi tuote oli pihakeinu, joka onkin mukava esine vaikka lapsenkin käyttöön, sillä se on tukeva ja helppo kasata, kun on ohjeet. Kirsi Kilposen tekemät nuket Onerva ja Oskari testaavat keinua käytössä ja hyväksi havaitsevat. Takinkääntäjän puodin Tuulan tekemät vaatteet ovat ehkä turhan tukevat näin kesäaikaan, mutta eivät ehtineet muuta päällensä saada.


Olen toki muutakin saanut aikaan. Marikan kanssa askarreltiin joku aika sitten kesätuolit. Ohje löytyy Hanna Merosen Nukkien mökkirjasta. Onerva testaa, onko siinä hyvä istua. Joku pöytä näille tuoleille kaveriksi pitäisi tehdä.


Viherkasveja ja kukkia olen tehnyt myös. Pienellä sinisellä jakkaralla (Väinölän verkkokaupasta ostettu, itse kasattu ja maalattu) on keltaisia muovikukkia ruukussa. Myös nuo viherkasvit ovat muovisia, leikattu Ikeasta ostetusta viherkasviruukun oksista. Ostin ruukun ihan tarkoituksella askarteluun, koska lehdet olivat sopivan pieniä.

Myös nuo siniset kukat ovat tekokukista leikattuja, osin kangasta, osin muovia. Hortensiat sen sijaan on ihan itse tehtyjä paperista, rautalangasta ja maalarinteipistä (lehdet). Näihin ohje löytyy mm. Maria Malmströmin blogista.



Minulla oli tarve tehdä ruusukkeita, siis sellaisia, joita käytetään palkintoina mm. koiranäyttelyissä tai hevoskilpailuissa. Pähkäilin pitkään, miten saisin kätevimmin toteutettua pienessä mittakaavassa kelvollisen ruusukkeen. Pengoin kaikkia nauhavarastojani ja tein ensin yhden ruusukkeen halkaisemalla jonku nauhan, jossa oli metallilankaa, jonka vuoksi sen pystyi taittelemaan haitarimuotoon ja liimaamaan ympyräksi muotin sisällä. (Harmi, kun en ottanut vaihekuvaa taaskaan).

Tuollaista nauhaa oli vain yhtä väriä, joten jotain muuta piti keksiä muun väristen ruusukkeiden materiaaliksi. Sitten hoksasin, että minulla on lajitelma joskus jostain tilattuja koristenauhoja, joten niistä rupesin kokoamaan ruusukkeita. Osa on oikean värisiä esim. koiranäyttelyiden palkintoruusukkeiden kanssa, mutta osa on ihan täysin omasta päästä keksittyjä "kiva koira" värisiä ruusukkeita. Suurimman ruusukkeen ympyräosa on n. 2 cm halkaisijaltaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti