sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Kukkapöytä rottingista

 

Leppävirran ministelijöiden kanssa ollaan tänä talvena tehty rottinkitöitä. Rottinki on tässä tapauksessa paperipäällysteistä rautalankaa, mutta nukkekotiharrastuksessa se käy hyvin rottingista, koska on helpompaa työstää. Halusin löytää jonku sellaisen mallin, joka olisi vähän erilainen ja netistä tuli vastaan Ikean kuvastosta rottinkinen kukkajalka. Tallensin itselleni kuvan malliksi ja otin siitä silmämääräisesti mittoja omaan projektiini.

Vaihekuvat jäi melkein kokonaan ottamatta, kun työ oli niin hankala toteuttaa. Ensin tein yhden aloituksen ja sen purin, kun en osannut jatkaa. Ajatusta työstä pyörittelin muutaman viikon ja etenin pikkuhiljaa oivaltaen, miten pöydän saa aikaiseksi.

Käytin kahta erivahvuista paperipäällysteistä rautalankaa ja lisäksi kalastajalankaa sitomiseen. Käsityön jälki näkyy, mutta saahan se näkyäkin eli ei ihan tasaisia välejä ja vähän vinoja "rottinkeja". Pöytätason leikkasin pahvista, jonka päällystin marmorikuvioisella paperilla (yläpuoli).

Kukkapöytään sopii hyvin kliivia, jonka ohje löytyy Maria Malmströmin kirjasta Pienessä mittakaavassa. Olen tehnyt sen joskus aikaisemmin v. 2022, mutta ilmeisesti en ole sitä tullut kirjanneeksi tänne blogiin, kun en löytänyt siitä mainintaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti