perjantai 27. syyskuuta 2019

Kitarasta roomboksiksi


Kummityttömme, Nellan äiti, täyttää pyöreät 30 vuotta, joten sain viime hetken idean tehdä lahjaksi roomboksin. Aihioksi löytyi kummitytön vanha opettelukitara, jonka sain hänen vanhemmiltaan tähän tarkoitukseen. Poistin kitarasta kielet ja leikkasin etuosaan aukon, josta voin tehdä tilan tavaroille.

Roomboksin pitää tietysti kuvastaa saajansa harrastuksia ja muita kiinnostuksen kohteita, joten soittimet oli ehdottomasti sinne tehtävä, samoin kuin pesäpallovehkeet. Paloauto kertoo työsopimussuhteisesta palomiestehtävästä.




Tavarat ovat pitkälti omia tekeleitäni lukuunottamatta paloautoa, joka on ostettu lelu, jota tuunasin oikeanlaisilla tunnuksilla. Pöydällä on myös ostotavaraa: samppanjapullo (oikeasti kynttilä), ruusut ja kakku (ostettu Leppävirran minimarkkinoilta pari viikkoa sitten), vain kortti on omaa tekoa.

Soittimien rakentelussa käytin netistä kopioituja kuvia hyväksi. Soittimia minulla ei ollut malliksi käytettävissä, joten kuvien kanssa piti pelata, mutta pesäpalloräpylän sain sentään malliksi Marikalta. Ilman mallia tehtävä olisikin ollut kovin hankala. Muutenkin sain apua moneltakin, kun kyselin yksityiskohtia erinäisiin asioihin, esim. pesäpallomailan paksuus ja paloauton tunnukset. Kiitos kaikille apua antaneille.

Kaikki tavarat on liimattu kiinni ja eteen liimasin pleksin, jotta pölyjä ei tarvi olla kovin pian pyyhkimässä.

Paljon onnea, Hanna!


6 kommenttia:

  1. Vau! Kitarastahan voi tehdä vaikka mitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä ei ole suinkaan ainutlaatuinen kitararoomboksi, näitä ovat tehneet muutkin. Jokainen on toki omanlaisensa toteutus.

      Poista
  2. ...Kummitytön vanhemmat yhtyvät onnitteluihin ja onnittelevat myös kitaran tuunaajaa onnistuneesta lopputuloksesta :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Roomboksin voi tehdä mihin tahansa sopivan kokoiseen tilaan, mielikuvitus vain on rajana.

      Poista