sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Kansituoli ja Ressun koppia

Askarreltiin tänään vähän Marikan kanssa. Hänellä oli ajatuksena tehdä kansituoli Leenan nukkekodissa näkemämme mukaan ja minä innostuin myös. Marika toi tullessaan sopivaa kangasta kansituoliin, joten tarvitsin vain kahvitikkuja ja grillitikkuja sekä työvälineet ja akryyliväriä. Yksi vaihekuva tuli sentään otettua ja sitten kuva eri mittakaavaisista tuoleista. Erkki pääsi testaamaana tuolia.



Ressun koppiin olen tehnyt vähitellen urheiluvälineitä ja vähän muutakin.  Nyt sain laitettua niitä paikoilleen. Mulla on tavoitteena tehdä itse mahdollisimman paljon eli valmista laitan vain sellaisia, mitä itse en pysty tekemään. Yksi sellainen on tietenkin Ressun avaruuskypärä, joka on lasipallo.

Kaapissa ja kaapin päällä on siis urheiluvälineitä ja kaapin vieressä uusin tekele, golfbägi mailoineen. Mailat on tehty fimosta ja grillitikusta, bägi nahkapalasta.

Nojatuolin tein joku aika sitten Marikan kanssa askarrellessani, ohje oli Freida Grayn Dolls' House Furniture -kirjasta. Puolipyöreän pöydän tein oman pään mukaan rakettitikuista ja pahvista, jonka päällystin puuviilusektoreilla. Takimmaiset jalat ovat tarkoituksella pitemmät, koska halusin pöydän mahdollisimman reunaan ja ylemmän kerroksen lattia on hieman kapeampi kuin mitä sisätilan syvyys on, joten liimasin pöydän jalat lattian sivuun. Näin voi tehdä nukkekodissa :) Kansi mahtuu edelleen paikoilleen, kuten oli tarkoituskin. Pöydällä on itse tekemäni vohveliannos, jonka lautasena on konvehtirasiasta leikattu soikea lautanen. Mehumukina on nyöristoppari.

Ruukkukukka on korkkiin istutettu muovisesta kukka-asetelmasta leikattu fiikuksen näköinen oksa. Koska kitarakoteloon ei mahdu kaikki Ressun kopissa oleva tarpeisto, ratkaisin ongelman tekemällä pari ovea, joiden takana voi kuvitella olevan uima-altaan ja suihkun tai pingispöydän. Netistä tulostamani kyltit kertovat, mitä oven takana on :)






Pieni kuvasarja näyttää, missä vaiheessa Ressun koppi on nyt. Urheiluvälineitä vielä puuttuu ja kaikenlaista pientä muutakin, mutta niitä täydennän ajan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Voi mahoton miten on upea Ressun koti 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvia kopin sisältä ei ole koskaan piirretty, joten oma mielikuvitus saa päättää, millaista siellä on.

      Poista