maanantai 31. joulukuuta 2018

Kynttiläkruunu

Noita kuohujuomapullon metallihäkkyröitä on kertynyt erinäisistä paikoista ja niistä olen tehnyt jo aika monta tuolia. Näin muutama viikko sitten Kajaanin Mininikkareiden näyttelyssä kynttiläkruunun, joka oli tehty tästä metalliosasta ja se jäi mieleeni ehdottomasti kokeiltavana mallina.

Yksi kruunu tulee siis yhdestä korkin metallisuojasta. Lisäksi tarvitaan vain sivuleikkurit, pihdit, helmihattuja (tai jotain vastaavaa kynttilän pohjaksi) ja esim. askartelupunosta pohjaympyrän "vahvistamiseksi". Tai voishan sitä kokeilla ilman vahvistustakin, sillai pelkistetysti.
Tuossa siis eri vaiheita. Sivuleikkureilla katkaistaan tuo pisin osa, jolla avataan pullossa oleva metallisuojus. Sitä ei heitetä pois, vaan siitä leikataan tarvittavia muita osia.

Kun "jalat" on taivutettu yhteen, ne liitetään toisiinsa pyöreällä metallilenkillä. Sen jälkeen katkaistaan mutkalle taivutettu metallilanka ja pujotetaan se alakautta metallilenkkiin siten, että keskelle tulee rengas, josta kynttiläkruunu voidaan ripustaa. Sivulenkurat taivutetaan kiinni, jotta ripustin pysyy paikoillaan.
Lopusta irrotetusta metallilangasta voidaan tehdä ripustuskoukku. Sitten vahvistetaan askartelupunoksella pohjaympyrä. Yksi punos riitti kahteen työhön. Kynttilät on tehty pumpulipuikon muovivarresta leikkaamalla sopivia pätkiä, jotka on maalattu (epämääräisen näköisesti) valkoisella akryylimaalilla. Sydämenä on mustaa ompelulankaa. Helmihattuja on tarkoituksella kahta eri kokoa, kumpi sinusta näyttää paremmalta?

Vaihdoin joulukalenterin kolme luukkua Sarin ja Marja-Liisan kanssa. Omista töistäni en ottanut kuvia (kuusenkynttilät, kansiot ja kirjat, korurasia helmineen), mutta tässä yhteiskuva saamistani yllätyksistä. Hyviä ideoita jälleen kerran, kiitos!

Vuoden viimeistä päivää siis eletään eli huomenna pitää muistaa kirjoittaa jo vuosiluku 2019. Hyvää alkavaa vuotta kaikille!

6 kommenttia: