sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Ruukkukukkia ja valaisimia

Aamupäivällä askartelin muutaman kaktuksen Soft claysta ja hammasharjan harjaksista. Noihin voisi vielä kietaista vähän vanua harsoksi tai sitten jättää noin. Harmaissa ruukuissa (Minihalin paperiruukkuja) on kuivakukkia istutettuna kahvinporo-liima-seokseen. Niiden loppusijoituspaikka tulee olemaan Rantakylän kirjastoon sijoitettava kerhossa yhteistyönä kunnostettava talo. Tiskipöydän kansi oli myös työn alla, mutta siitä en tullut ottaneeksi kuvaa. Valmiina sitten kuvataan :)

Iltapäivällä askartelimme jälleen Marikan kanssa. Marika saa kohta oman rintamamiestalonsa, johon hän tarvitsi valaisimia, joten niitä päätettiin tehdä. Minäkin tein yhden lampun (ilman valoa) deodoranttipallosta. Löysin hyvin jemmaamani koukut, joten tein yhden kolmiosaisen kruunun lampuksi. Toinen, pienempi koukku päätyy kynttiläkruunuksi, mahdolliset koristelut jäi vielä mietintään.

Yhteisesti päädyimme pohtimaan jalkalampun tekoa pienestä valosarjasta. Ongelmaksi meinasi muodostua johdossa oleva paksumpi kohta (jossa oli mm. vastus), josta ei saanut läpi puuhelmiä, joista oli ensin tarkoitus tehdä lampun jalka. Lähdin sitten penkomaan varastojani ja löysin sukulaisilta saamani purkin, jossa oli erilaisia putkiliitososia. Niistä syntyi taatusti yksilöllinen "industriaalihenkinen" jalkalamppu.
Tässä vielä pari vaihekuvaa:

Lopuksi vielä kaikki illan tuotokset:
Oli taas hauska askarrella yhdessä. Kiitos Marika!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Päivi itsellesi. Luulen, että lamppuja syntyy vielä...ja toki niitähän tarvitaan.

    VastaaPoista