lauantai 4. elokuuta 2018

Hame, pusero ja helmet

Forssan markkinoilta tuomani Taru Astikaisen tekemä nukke sai uudeksi nimekseen Maire. Mairen ruskea mekko alkoi näyttää liian talviselta ja synkältä näin hellekesänä, joten uutta vaatetta piti saada päälle. Perjantai-ilta helleviikkojen jälkeen, ukkonen jyrisee ja salamoi ulkona ja minä väsään Mairelle hametta ja puseroa!

Hameen teko oli helpohko: leikkasin vanhasta silkkihuivista kaistaleen, josta helmaksi jäi valmiiksi käännetty reuna (tämä on niitä Hanna Meroselta opittuja vinkkejä, kiitos Hanna!). Ompelin vain takasauman ja yläreunaan käänteen, johon syntyneeseen kujaan pujotin kumilankaa. Hame oli helppo kuroa sopivan kokoiseksi Mairelle ja se on helppo pukea, koska kumilanka antaa periksi.

Puseron kaavan otin Maria Malmströmin uudesta kirjasta Retroa nukkekotiin. Kaava oli yksinkertainen ja ohje helppo toteuttaa - ainakin melkein.
Saumat ompelin, käytin liestymisenestoainetta enkä liimaa. Ohjeessa oli, että "Ompele niskaan taakse liivin hakanen kiinnikkeeksi". En halunnut hakasta, yritin etsiä nepparia, mutta ne olivat liian isoja. Päätin siis ommella pari pientä nappia ja koska napinläpien teko ei houkutellut, tein lankalenkeistä kiinnikkeet. Niiden ährääminen kiinni olikin oma työnsä!
Pelkkä pusero ja hame näyttivät vähän tylsiltä, jotain koristusta kaipasin niihin.

Päätin sitten tehdä Mairen kaulaan helmet, jotka sopivat sävyltään vaatteisiin. Minulla on erinäisiä pussukoita ja purkkeja siemenhelmiä ja otin yhden sekoituspussin, josta valikoin satunnaisesti sinivihreäsävyisiä ja vaaleita helmiä ohueen metallilankaan.
Helmistä tuli aika kivat. Tein sitten punakeltasävyisenkin helminauhan ja vastaavan rannekorun.


2 kommenttia:

  1. Tosi nätti kokonaisuus. Helmet mukava lisä. Itse tänään viimeistelin vaatekaapin ja eteisen hattuhyllyä.

    VastaaPoista