maanantai 1. tammikuuta 2018

Yläkerran vessa

Kylppäreiden teko meidän minitaloon on jäänyt viimeiseksi. Alakerran vessasta on tulossa kunnon kylppäri, sinne tehdään suihkutila, koska oikeasti kellarissa olevaa kylpyhuonetta ei tähän taloon rakenneta (saunan saa vain siis kuvitella sinne). Yläkerran vessa oli mitoitettu isommaksi, mutta minun piti lyhentää tuota takaseinää (valkoinen), jotta makuuhuoneeseen mahtuu sänky ikkunan eteen kuten oikeastikin on. Oikeassa elämässäkin yläkerran wc on kovin pikkuinen, mutta muuten tämä ei juurikaan muistuta alkuperäistä malliaan.

Näin sen tein: "lattialaatat" on valkoista kuviopaperia, jonka kiinnitin paikoilleen kaksipuoleisella teipillä etureunastaan. Koska en tykkää tehdä mitään viemäriputkia, tein kaappisysteemin, johon keskelle olevaan "kaappiin" (oikeasti vain tyhjä tila, ovi ei aukea) on piiloutunut viemärisysteemit. Allas on lääkepakkauksen muovirasia, itse allaskaappi on jonkun lääkkeen pahvipakkaus.

Pelkkä valkoinen pinta alkoi näyttään tylsältä, joten päällystin kaapin marmorikuvioisella kontaktimuovilla, jota kaapista löytyi vanhaa varastoa. Seinäpeilin ja peilihyllyn leikkasin auton peilien korjausmateriaalista, jota siis voi leikata ihan tavallisilla saksilla (ehkä ei kannata käyttää talon parhaita saksia). Peilin kehykset on rakettikepista peräisin, maalasin vain valkoiseksi. Allaskaapin jalat on nippelilaatikosta kerättyjä painonappien osia (löytyi sentään neljä samanlaista).
Kaikenlaista pikkusälää pitää kylppärissä olla: hammasharjat mukeissa, hammastahnaa, saippuaa, hiusharja, hiustenkuivaaja, pumpulipalloja rasiassa, peili ja tietysti pyyhkeet. Harjat on helpointa tehdä niin, että ensin liimaa pahvista tai puupalasesta sopivan kokoisen palan vaikka vanhaan meikkisiveltimeen (tai pullasutiin, kuten hammasharjat!) ja kun liimaus on täysin kuivunut, sitten vasta leikkaa irti sopivan mittaiset harjakset. Puu tai pahvi kannattaa maalata etukäteen, jos sattuu muistamaan :)  mutta onnistuu se maalaaminen jälkeenpäinkin. Hana on alumiinilangan pätkä, joka on liimattu johonkin muovinippeliin ja maalattu kromimaalilla.
Olen vessaan kutakuinkin tyytyväinen, vaikka siellä ei vielä olekaan ihan kaikkea tarvittavaa. Täytyy vielä saada ainakin wc-harja, jonka teen itse. Kuvissa näkyy myös ostettuja tuotteita, kuten hammastahnatuubi, saippuat, wc-paperiteline ja ylimääräiset wc-paperirullat.

Takaseinällä oleva juliste on kopio Van Goghin Auringonkukkia-maalauksesta. Mietin, pitäisikö vessassa olla etuseinä, mutta en tee sitä. Haluan joka tapauksessa, että tarvittaessa voin nostaa vessan pois paikoiltaan ja päästä käsiksi muovimaton alla oleviin sähköjohtoihin.

Kuvia katsoessani tajuan, että vielä täytyy listoittaa ovenpieliä... Omakotitalossa riittää aina pientä korjattavaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti