sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Syksyn töitä

Kerhossa on tänä syksynä tehty mehumaijoja ja marjanpoimureita (sekä kuka mitäkin muuta), joista en ole saanut kirjoitettua aikaisemmin. Meillä on tuon mallinen mehustin, jossa alimmainen kattila eli vesisäiliö on ylöspäin levenevä malli eikä samanlevyinen muiden kerrosten kanssa. Siispä sellainen piti väkertää, vaikka tasapohjainen olisi ollut helpompi. Ei tuo kyllä kestä kovin tarkkaa tarkastelua, mutta kyllä sillä nukkekodin marjat mehuksi saa :)

Keuruulla oli jo perinteeksi muodostunut Nukkekotiyhdistyksen viikonloppuleiri Riihon majatalossa. Hyvän ruuan, kivan seuran ja mukavan askartelun myötä aika kului taas rattoisasti ja paljon saatiin aikaankin. Perjantai-iltana oli massailua silkkimassasta. Ohjeet löytyy Maria Malströmin Onnelin ja Annelin nukkekotikirjasta. Minä tein vain tulppaaneja ja vaahtokarkkeja, Marin on nuo kuvassa näkyvät ilmapallot.
Lauantaina sitten tehtiin Marian opastuksella pahvirunkoinen nojatuoli. Se on helppo tehdä ja samalla mallilla myös sohva onnistuu, kun pidentää istuimen ja selkänojan osuutta.


Pahvin lisäksi tarvitaan vanua ja kangasta sekä puutikut jaloiksi. Sijoitin nojatuolin yläkerran aulaan.
Lauantaina iltapäivällä meidän ryhmä aloitti Esa Malmströmin opastuksella pulpetin teon. Ohje ja kaavat löytyy Nukkekoti Väinölän tapaan -kirjasta. Tämä tehtiin vanerista ja aloitettiin kaavojen leikkaamisella ja niiden piirtämisellä vanerille. Sitten kuviosahalla palaset irti ja työstämään pulpetiksi. Sunnuntaina jatkettiin siitä, mihin lauantai-iltana jäätiin.



Riihon majatalo on entinen kansakoulu eikä siellä ole ollutkaan näin paljon pulpetteja sen jälkeen, kun koulu lakkautettiin 1990-luvulla. Tosin nämä pulpetit ovat vähän pienempiä kuin silloin ennen :)
Pulpetti löysi paikkansa askarteluhuoneesta yläkerrasta.
Perjantaina massaillessa yritin tehdä ruskeaa massaa, mutta värioppi ei muistunut ihan mieleen ja sekoituksesta tuli ruskean sijaan harmaata. Annoin massanökkösen Marialle toivomuksena: tee hiiri ja Marialtahan se onnistui näppärästi:
Kiitos mukavasta kurssiviikonlopusta kaikille opettajille ja muille mukana olleille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti