torstai 20. lokakuuta 2016

Hedelmiä ja piirakoita

Ihan hyvin voi tehdä vuoden vanhasta Fimosta hedelmiä! Viime syksynä Suuressa Snadissa Angie Scarr oli opettamassa kuorittujen hedelmien tekoa ja siellä tehtiin omenia ja appelsiineja, sitruunatanko oli Angien valmiiksi tekemä. Fimotangot oli kääritty tuorekelmuun ja ne olivat avoimessa muovilaatikossa, mutta kun rupesi työstämään, massa käyttäytyi ihan normaalisti.  Nyt siis vasta sain loput valmiit tangot tehtyä - appelsiinitanko tosin oli vielä paljon paksumpi kuin mitä piti olla työstettäviin appelsiineihin, joten sitä piti vielä ohentaa. Ei se ihan täydellisesti onnistunut, kuten tarkkasilmäinen voi kuvista huomata, mutta riittävän hyvin kuitenkin.


Eilen tein kerhossa noita banaaneja ja tänään lisäsin niihin hieman väriä pintaan eli ruskeita "pilkkuja". Kaipaavat vielä hieman lakkaa pintaansa, niin värit pysyvät paremmin.

Eilen tein myös ensimmäisen kerran karjalanpiirakoita eli piirakoita, kuten täällä Pohjois-Karjalassa sanotaan. Sen ne ovat kyllä näköisiäkin, että harjoitusta ei ole ollut juurikaan edes 1:1 elämässä, mutta tunnistaa just piirakoiksi. Näitä oli tärkeä tehdä, sillä haluan saada niitä Nellan joulukalenterin luukkuun jonkun päivän kohdalle :)


Näihinkin lisäsin tänään hieman väriä eli puuroon paistovärin :)

2 kommenttia: