sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ensimmäinen tilkkutyö

Nyt olen ylpeä itsestäni! Ei mennyt hermot tilkkutyön kanssa, vaan se suorastaan imaisi mukaansa ja uskomattoman kärsivällisesti väkersin hankalan pohjakankaankin. Tällä kertaa en mennyt yli siitä mistä aita oli matalimmalla vaan lähdin toteuttamaan hankalampaa reunaa. Tiina Honkasen hexacon-tilkkupajan (Nukkekotiyhdistyksen kotiseminaaria siis edelleen, kuten eilenkin) ohjeet olivat hyvät, mutta googletin vähän lisää aiheesta ja löysin sieltä mm. tällaisen ohjeen. Aion kyllä kokeilla tuota tapaa tehdä eli harsia niin, että harsinlankoja ei tarvitse purkaa.

Eilen illalla telkkarin ääressä aloitin tilkkujen leikkaamisen.
Tilkut leikataan mallineen mukaan ja malline annetaan olla paikoillaan viimeistelyyn saakka eli otetaan pois vasta sitten, kun työtä kiinnitetään pohjakankaalle.
Tilkut harsitaan siis mallineen kanssa, tällä ohjeella harsinlanka jää oikealle puolelle hyvin näkyviin.

Kun tilkut on valmiit, sitten yhdistetään ne toisiinsa.

Leikkasin ohuesta vanulevystä pehmusteen työn mukaisesti ja sitten oli edessä se kaikkein hankalin vaihe eli pohjakankaan kiinnittäminen. Koska siis olin saanut päähäni, että teen tuollaisen epätasaisen reunan (joka sattui sopimaan oikein hyvin tuohon Minnalta ostamaani keinutuoliin), siinä olikin väkertämistä, kun kulmia oli vähintäänkin riittävästi. Tiinan ohjeen mukaan olisi ollut paljon helpompi tehdä eli ommella tilkkutyö suorareunaiseen pohjaan.

Mutta sain työni siis valmiiksi ja tykkään. Teen takuulla toistekin tällaisia tilkkutöitä!

4 kommenttia:

 1. Tosi upea tuli tästä työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ohjeet oli hyvät ja tarvikkeet mieluiset :)

   Poista
 2. Nätti tilkkutyö! Olen monesti miettinyt, miten ne palaset yhdistetään ja osaisinko itse tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Netistä löytyy ohjeita ja kannattaa käydä myös kirjastossa käsityöluokasta (65.42) katsomassa ohjeita hyvistä kirjoita.

   Poista