sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Punainen pöytä ja tuolit

Nukkekotimaailmassa voi toteuttaa sellaisia haaveita, mitä ei tule tehtyä 1:1 elämässä. Olen kauan haaveillut punaisista keittiön kalusteista, siis ruokapöydästä ja tuoleista, mutta en ole rohjennut toteuttaa haavetta oikeasti. Kun ostin Lontoosta Jane Harropin kitin pöydästä ja tuoleista, sen halusin tehdä haaveeni mukaiseksi eli punaiseksi.

Kalustepaketti sisälsi viisi minigrippussia, hiekkapaperipalan ja kolmesivuisen englanninkielisen ohjeen. Muovipusseissa oli kunkin kaluston osat eli neljä tuolia ja pöytä kukin omassa pussissaan. Luin tietysti ohjeen ensin, mutta kukaanhan ei käske sitä noudattamaan kirjaimellisesti! Ohjeessa neuvottiin kevyesti käymään läpi palaset hiekkapaperilla (eivät juurikaan tarvinneet hiontaa, vain vähäistä röpelöä muutamassa palassa) ja käsittelemään ne ennen kokoamista. Koska tiesin, että maalaan kaluston peittävällä värillä, en ryhtynyt käsittelemään palasia etukäteen. Ohje on ihan paikallaan, jos kaluston haluaisi petsata tai kuultomaalata, näin mahdolliset liimapurseet eivät näkyisi lopputuloksessa.


Palaset olivat hyvin mittatarkkoja ja ne on helppo koota, kunhan vain on suorakulma, mitä vasten ne voi varmasti saada suoraan, oikeaan asentoon toisiinsa nähden. Pitäisi ehkä joskus saada aikaan sellainen laatikko, jossa on suorakulmaiset reunat, niin tällaiset hommat helpottuisivat. Siihen saakka käytössä on legopalikoista tehty suorakulma sekä muutama levynpalanen, jotka voi teipata tukemaan liiman kuivumisen ajaksi.Halpa akryyliväri oli oikein sopiva kaluston käsittelyyn ja värikin oli suorastaan mainion punainen. Yksi käsittelykerta oli riittävä. Tykkään!

Alman ja Heikin keittiö sai siis pöydän ja tuolit. Alma istahti pöydän ääreen hetkeksi.

2 kommenttia: