sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Rautalankaa ja kynsilakkaa

Yhteen vielä keskeneräiseen projektiin piti saada aikaan kukkaruukku, jossa kukat ovat muuta kuin paperia. Muistin, että kukkia voi tehdä rautalangasta ja kynsilakasta, jota tekniikkaa en ollut itse kyllä aikaisemmin kokeillut. Youtubesta katselin ohjevideoita ja uskaltauduin kokeilemaan, mitä saan aikaan. Väänsin rautalangasta ensin nelisakaraisen kukan, joka ei näyttänyt hyvältä. Sitten kokeilin viittä lehteä, joka näytti jo paljon paremmalta. Muotoilin terälehtiä suipommiksi ja lakkakokeilun jälkeen tulin siihen tulokseen, että lehtien pitää olla myös kutakuinkin tasaisia tai ainakaan niissä ei saa olla jyrkkiä mutkia. Tekniikka ei lakan levittämisessä ei ollut ihan helppo. Monta kertaa sain sivellä kynsilakkaa metallilankojen yli ennen kuin lakka "tarttui" terälehteen kiinni ja muodosti kalvon metallilankojen väliin. En tullut ottaneeksi kuvia tekovaiheessa. Lehtiin käytin tietysti vihreää kynsilakkaa. Olin ostanut jo kuukausia sitten halpoja kynsilakkoja juuri näitä maalauskokeiluja varten.
Tein tarkoituksella eri kokoisia kukkia, samoin vihreät lehdet. Ruukkuna toimii entinen rollondödön korkki, johon löysin palasen oasista, johon tökin kukat ja lehdet. Lopulta levitin ohennettua liimaa pinnalle ja ripottelin "multaa" eli kahvinporoja.
Projektinin tulee olla valmis ensi viikonlopuksi, jonka jälkeen voin paljastaa koko systeemin. Sitä ennen pari kuvaa asioista, joita siitä valmiista työstä löytyy.
Pöytäryhmässä on valmiina hankittua vain samppanjapullo (oikeasti kynttilä)  ja lasit, muut on itse tuunattuja.
Tämän ihanan sammakon ostin viime talvena Joensuun taidemuseon myymälästä ja nyt se pääsi kivelle kököttämään ja tulee osaksi asetelmaa. Siitä enemmän ensi kerralla.

2 kommenttia:

  1. Hei, joskus 4H-kerhossa tehtiin kans kukkia tuolla tekniikalla! Muistan vielä, kuinka kukat oli aivan älyttömän hienoja, kun ne kiilsi ja oli oikeasti "hentoisia":) Tuo sammakko on kyllä mahtava - kenties jonkun unelmien prinssi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satuprinssi mullakin tulee tuosta sammakosta mieleen :)

      Poista