sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Korituoli

 

Olin viime viikonloppuna Ilmajoella Nukkekotiyhdistyksen järjestämällä leirillä. Siellä teimme mm. Teija Hämälän ohjeiden mukaan korituolin. Viimeistelin sitä vielä kotona vaihtamalla uuden istuintyynyn, koska Ilmajoella tuli hätiköityä tekemisessä ja siitä tuli vähän epämääräisen näköinen (vaikka Riitta viimeisteli päällisen laiton). Muut viikonlopun tekemiset ovat vielä pahasti kesken eikä osaa ole vielä aloitettukaan eli Mirka Salosen ohjeiden mukaan emaliastioita ehdin vain pari saada maalausta vaille valmiiksi. Sari Kauppilan pajassa sain alulle booknookin, joka toivottavasti joskus vielä valmituukin. 

Liisa Haukijärvi on kuvannut blogissaan niin hyvin korituolin tekemisen, että linkitän sen tähän. Laitan tähän vain kuvia oman tuolini vaiheista (niitä mitä muistin ottaa). Omat lankani värjäsin vaaleanvihreäksi.




Koska lanka värjättiin käsin, siitä tuli kivasti vähän vaihtelevan sävyinen. Tuolin punomiseen meni tunteja ja virheitä jäi valmiiseen tuoliinkin, mutta se on käsityötä :) Tässä oli kivaa se, että ei menty ihan helpoimman kaavan mukaan, vaan tehtiin välillä koristeraitoja - vaikka niissä meinasi järki loppua. Kun tuolin selkänojaan tarvittiin lyhennettyjä kierroksia, niiden aloituskohdan laskemisessa tuotti hankaluuksia ymmärtää, monesko "loimi" on menossa.

Korituolin alkuperäinen ohje ja kaavat löytyy täältä. 

Alla olevassa kuvassa ovat myös maalaamattomat emalisanko ja lävikkö.